Indledning
Kære familie, venner og bekendte, samt hele den danske befolkning. Jeg er ikke en ekspert, men en bekymret borger. Klimaforandringer er ægte.

Det sker lige nu og her, og det bliver værre og værre for hver dag der går. Den største trussel som menneskeheden samt alle andre arter på jorden står overfor.

Vi alle bliver nødt til at arbejde sammen og gøre en indsats for at redde vores dejlige planet, og stoppe med at trække tiden ud, til det er for sent. Vi kan ikke være bekendte at tage denne planet for givet. Verdens klimaaftaler ikke gode nok.

Uddrag
Ren luft og ren vand og et klima man kan leve i, er en menneskeret. Og vi skal også give muligheden for disse menneskerettigheder til vores fremtidige generationer.

Her i Danmark skal vi inspirere alle de andre lande, ved at gå forrest og bekæmpe klimaforandringer. Vi skal vise de andre lande en ambitiøs vej, så verden har lyst til at følge med os

vi skal vise at høje ambitioner omsættes til konkrete handlinger, og vi skal vise at den grønne vej, understøtter vækst og velfærd, men hvad skal der til, for at redde vores planet?

---

Emnet er politisk tale, da jeg prøver at overbevise andre om at gøre en forskel for planet og for at vinde publikummet og få dem til at ændre holdning og aktivt gøre noget omkring klimaforandringerne.

Der er også lidt informativ tale i, da jeg bruger talen til at informere befolkningen om konsekvenserne hvis vi intet gør.

’’Hver uge ser vi ekstreme forandringer i klimaet og vejret. Vi ved at tørken i flere lande bliver værre og værre, samt større og større, havet bliver varmere

havene stiger voldsomt, meget mere end forventet. Isen på Antarktis og Grønland smelter, og dyrene flygter fra deres naturlige klimaer.’’