Arbejdsmarkedet | International Økonomi

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
Opgave 3
Opgave 4

Uddrag
I løbet af de seneste år, kan man se en tydelig udvikling, på både beskæftigelse og arbejdsløshed.

Beskæftigelsen er faldet støt fra 2008 til 2012 og fra 2012 til 2013 er der sket en lille stigning.

Arbejdsløsheden har tilsvarende været stigende i de samme år, som beskæftigelsen har været faldende. Dog har der været et markant nedfald i arbejdsløsheden fra 2012 til 2013.

I perioden 2008-2013 ses en stigning i dem der er uden for arbejdsstyrken mens befolkningen mellem 15-64 kun er steget ganske lidt.

At befolkningen mellem 15-64 ikke har en tilsvarende stigning som ”Uden for arbejdsstyrken”, vil betyde, at der vil være komme mangel på arbejdskraft, hvis udviklingen fortsætter.

Grunden til at beskæftigelsen falder mere end arbejdsløsheden stiger, er at der i samme periode er blevet flere, der er uden for arbejdsstyrken.

---

Derfor menes det at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. For at dette skal ske, skal uddannelserne og skolerne gøres mere attraktive for unge.

Her kunne det være en mulighed at kigge på lande som Tyskland og Schweiz, hvor 50-60% af unge vælger en erhvervsuddannelse. I Danmark vælger under 20% af unge en erhvervsuddannelse.

Ud over dette skal ufaglærte ledige efteruddannes og det samme skal de ledige faglærte, da de ikke i tilstrækkelig grad opkvalificeres.

Dette er et problem når virksomheder bl.a. investerer i nyt værktøj og maskiner, som kun må benyttes at ansatte med de rette uddannelser og certifikater.

Hvis der ikke bliver taget hånd om de ovennævnte problemer. Bliver der udsigt til massiv mangel på faglært arbejdskraft.

Efter en analyse vil 4.500 faglærte inden for jern og metal, som er et af de erhverv med manglende arbejdskraft, årligt forlade arbejdsmarkedet, samtidigt med at kun 2.400 unge vil træde ind på arbejdsmarkedet. Denne ubalance vil hurtigt få massiv betydning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu