Analyserende artikel om det nationale

Indledning
Det nationale er noget vi er fælles om i et land. Det er noget vi alle er med til at påvirke.

Det handler blandt andet om vores værdier, vores fortid, historie og den kultur vi har. Danmarks ide om det nationale kommer for alvor til udtryk i 1800, nemlig romantikken.

For at hylde den danske natur, sprog og så videre, blev der skrevet en del fædrelandssange. De indeholdt alle en hyldest til Danmark. Den opfattelse af det nationale kommer også til udtryk den dag i dag. F.eks. i kampagnefilm eller reklamefilm.

Det kan bruges i kampagne film til at påvirke den måde man ser Danmark på eller for at vinde os over på deres side for eksempel til at få os til at købe et bestemt produkt eller lignende.

Kampagnefilmen kan indeholde alt fra store blå bølger, kornmarker, Danmarks landskab til et fodboldstadion eller selveste dannebrog. Alt det som vi i Danmark føler er det nationale i vores land.

En kampagne film som kan bruges som eksempel på at fremvise det nationale i Danmark er ”fremtiden er ikke så sort som den har været” den er fra 2014 og den er fra landbrug og fødevarers kampagne.

Uddrag
Kampagnefilmen for os danskere til at føle os stolte over at vi lever i Danmark. Den stolthed vi har for vores land, kan man også se i en af vores national sang ”der er et yndigt land” som er skrevet af Adam Oehlenschläger under titlen ”fædrelandssang”.

Både sangen og kampagnefilmen starter ud med sætningen ”Der er et yndigt land”. Og fælles for de to ting så bliver Danmark opfattet meget idyllisk. Citat fra sangen ”Det land endnu er skønt, thi blå sig søen bælter, og løvet står så grønt” Vers 3, Linje 1-3. Her får vi beskrevet en smuk natur og man danner sig et billede af hvordan, det der bliver sagt, ser ud.

Hvor vi i kampagnefilmen ikke får beskrevet den smukke natur, men her ser man det i billedeform. De har også det til fælles at de begge har været et forsøg på at ændre danskernes syn på vores land, Danmark.

Starten af 1800 startede nationalromantikken i Danmark, på grund af det økonomiske og moralske sammenbrud.

Derfor skrev Adam Oehlenschläger sangen ”der er et yndigt land”, som et forsøg på at kunne ændre og derved genskabe danskernes syn på Danmark.

Fælles for sangen og filmen er at de begge beskriver en ny måde at se den danske historie og natur på. Naturen og landbruget blev gemt lidt væk men kampagnefilmen var med til at give den almene dansker et nyt syn på landbrugets egentlige betydning. Men hvad er ”det yndige land” overhovedet?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her