Analyserende artikel om det moderne gennembrud

Uddrag
”Constance ring” viser de problematikker der opstod for kvinden, og viser hvor nedtrykt kvinden var og hvor få rettigheder kvinden havde. Vi ser tydeligt forskellen på kvinden og manden i følgende uddrag af romanen, manden havde ret til at gøre hvad der passede ham, hvis han havde et seksuelt behov, så ville han udfylde behovet, selv hvis det ikke var med hans kone.

Hvis en kvinde gjorde det samme, ville hun gå imod kristendommen og hendes tro, og hun ville blive set meget ned på. Uddraget viser godt hvilket pres kvinden skulle gennemgå.

Temaerne er kvinderettigheder og utroskab samt kønsroller. Hele uddraget drejser sig om hvordan kvinden blev set på og hvor undertrykt hun var, og hvor lille en stemme hun havde i forhold til alt.

Amalie Skram havde en naturalistisk skrivemåde, hun giver ikke sine egne holdninger og meninger om personerne der bliver nævnt, hun lader læseren forholde sig til det selv. Skrivemåden gør at der bliver dannet flere personlige følelser og holdninger til teksten, og det gør at man selv får lov til at tænke ud at boksen og danne sit eget overblik over fortællingen.

Man kan blandt andet perspektivere begge tekster til hverdagen vi lever i dag, vi ser stadig en enorm form for undertrykkelse og bestemte kønsroller flere steder i verden, mange steder i verden er det stadig mandens pligt at forsøge sin familie og arbejde mens kvinden er hjemme og sørger for børnene og for at der er mad på bordet.

Vi ser dog også en enorm forskelsbehandling på underklassen og overklassen i dag, verden er stadig delt op i fattige og rige, der findes stadig den store kontrast i verdenen i dag som der også gjorde under det moderne gennembrud.

Jeg vil dog også gerne perspektivere ” Constance ring” til ” kvindernes kamp” en roman skrevet af Marta Breen, romanen handler om kvinders rettigheder, og kampen og ligestilling mellem kønnene og frihed for kvinden til at gøre hvad hun vil, og til at få den samme stemmeret som manden, bogen er udgivet i 2018, og det viser at vi stadig dagen i dag står under de samme problematikker som kvinder også gjorde før hen blandt andet under det moderne gennembrud.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her