Malerier i det Moderne Gennembrud | Analyse

Opgavebeskrivelse
Opgave 2.
Analyse af ”Sommeraften på Skagen Sønderstrand”
Analyse af ”En have i Sainte-Adresse”
Analyse af ”Skriget”
Konklusion
Bilag 1:
Bilag 2:
Bilag 3:

Indledning
Jeg har valgt at skrive om opgave nummer 2, hvor vi skal udvælge nogle forskellige malerier fra henholdsvis naturalismen, impressionismen, symbolismen.

Jeg vil så analysere malerierne i forhold til de forskellige perioder de har været malet i, ligesom jeg vil komme ind på nogle af de typiske kendetegn for den periode de forskellige malerier er skrevet i. I naturalismen har jeg valgt maleriet af P.S. Krøyer, der hedder ”Sommeraften på Skagen Sønderstrand”, som er malet i 1884.

I den impressionistiske tid, har jeg valgt et maleri af den franske kunstner Claude Monet, der hedder ” En have i Sanite-Adresse”, og som er malet i 1867. I den symbolske tid, har jeg valgt et meget kendt maleri, nemlig ”Skriget” af Edvard Munch, som han malede i 1893. Alle 3 billeder er lagt ned i bilagene, og kan ses der.

Fælles for de 3 tider er, at de alle var en del af ”Det moderne gennembrud”, som virkelig var en periode hvor samfundet gennemgik en stor forandring, og hvor samfundets normer i den grad kom til debat.

Uddrag
”Sommeraften på Skagen Sønderstrand” er et maleri af den berømte danske maler P.S. Krøyer, som er kendt som en af de danske skagensmalere i slutningen af 1800 tallet. Billedet jeg har valgt, illustrerer meget godt den form for kunst P.S. Krøyer ønskede at male.

Billedet forestiller to mennesker, der går på en stand med deres hvide kjoler. Den ene har en form for hvid krans rundt om sit hoved. De går tæt sammen, hvilket godt kunne symbolisere at deres kropssprog er lukket.

I forgrunden ser man sandet og menneskerne der lyser op, nærmest som om at det taget som et fotografi, hvor der er blitz på. I Baggrunden ser man havet om himlen der nærmest står i et. Det første man får øje på når man ser billedet, er de to mennesker på standen, men man lægger også hurtigt mærke til den skrå linje, der skiller vandet med stranden.

Klitterne man ser til højre på billedet, danner også en linje der skiller stranden fra himlen. Lidt længere henne af standen kan man se hvordan bølgerne langsomt skvulper ind over standen, hvilket viser hvor roligt billedet er.

Man kan næsten forestille sig, hvordan det må være, at gå der en sommeraften, hvor vandet bare lige så stille og roligt strømmer frem og tilbage over stranden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu