Analyse og fortolkning af tre malerier om krigen i 1864

Indholdsfortegnelse
- Jørgen Sonne: ”I Dybbøls Skanser i april 1864”
- Wilhelm Rosenstrand: ”Ottende Brigades Angreb ved Dybbøl 18. april 1864”
- Frants Henningsen: ”En Helt fra 1864”

Uddrag
”I Dybbøls Skanser i april 1864” er malet af Jørgen Sonne. Maleriet er et oliemaleri. Jørgen Sonne har selv oplevet noget af krigen i 1864, nemlig det man ser på billedet. Maleriet er figurativt, som er et maleri der er malet i en realistisk og deltaljeret stil. Maleriet ligger fokus på en flok danske soldater, som ligger i skjul for krigen.

Allerforrest i billedet, ser man en såret soldat, som ligger på ryggen. En anden soldat er i gang med at forbinde hans hånd, mens fire andre soldater følger med. I højre side af billedet, kan man se tre soldater der sover.

Man kan også se nogle våben, som er blevet lagt fra sig. I venstre side kan man se en flok soldater, som står meget tæt sammen. Alle soldater står med deres sværd, så de altid er klar. I mellemgrunden kan man se tre skyttegrave, hvor man kan se nogle hoveder der stikker op.

Ved hver skyttegrav er der et dansk flag. Rundt omkring rammer granater mod jorden, og i højre side kan man se en hest, som muligvis har mistet sin rytter. I baggrunden til venstre kan man se noget der brænder, muligvis et hus.

---

Maleriet ” Ottende Brigades Angreb ved Dybbøl 18. april 1864” er malet af Wilhelm Rosenstrand i 1894. Maleriet er et oliemaleri. Wilhelm Rosenstrand malede flere billeder fra krigen i 1864, som han også selv deltog. I Wilhelm Rosenstrands maleri bliver der lagt vægt på det realistiske, frem for det idylliske.

I forgrunden af maleriet ser man danske soldater, som står med deres gevær. En af soldaterne står med Dannebrog, som viser at det er danske soldater, vi ser på maleriet.

Allerforrest i billedet, kan man se nogle døde tyske soldater. I mellemgrunden ses en masse danske soldater, som er klar til kamp mod Tyskland. En soldat som står med armene fremme, med hans sværd i højre hånd.

Han virker til at styre soldaterne, og han ligner en chef som har styr på kommandoen. I baggrunden ser man en masse hoveder der stikker op. Man kan se at der er mange danske soldater, som er klar til at kæmpe for deres fædreland.

---

Maleriet ”En Helt fra 1864” er malet af Frants Henningsen i 1901. Maleriet er et oliemaleri i størrelsen 178 x 238 cm. ”En helt fra 1864” sætter fokus på Niels Kjeldsens død under krigen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu