Indledning
Novellen “Søstre” er skrevet af Erik Valeur, og den blev udgivet i 2013. Novellen kredser blandt andet om emnet “familie”, da den netop omhandler en familie, der bliver splittet pga. en konflikt mellem to søstre nemlig Eva og hendes lillesøster.

Uddrag
Novellen starter in medias res, da den starter midt inde i handlingen. Det kan ses på første sætning: “Det var hugormen...”. Her får man, som læser, en forsmag på, hvad der kommer til at ske længere inde i novellen. Det er med til at fange læserens opmærksomhed og lyst til at læse videre.

Novellen starter i datid, hvor man hører om moderens dødsleje, hvorefter der kommer et flashback: “Min far døde for længe siden, og dengang var min lillesøster heller ikke til stede”. Her springer vi tilbage i tiden, og herefter går den kronologisk frem til der, hvor familien bliver splittet.

Undervejs forekommer der en masse flashbacks, som også er kronologiske, hvor man hører om de konflikter, der har været med til at splitte familien ad.

Der er et tidspunkt, hvor historien skifter til nutid på en lidt sjov måde: “Eva - min mand kommer om lidt - sammen med pigerne - og selvom det er længe siden, så ved du, at ... ja ... jeg bryder mig ikke om, at I ses”. Her er der mere dialog end andre steder i novellen, og grunden til ændring i tiden, kunne eventuelt være for at stille skarpt på lige præcis denne scene.