Analyse og fortolkning af Over

Indledning
Jeg skal lave en analyse og fortolkningen af kortfilmen Over af Jörn Threllfall, som blev lavet i 2015. Kort filmen har vundet prisen for bedste film i en hovedkonkurrence på Odense Internationale Filmfestival i 2015. Filmen er 14 min lang, og det er en historie omkring en mand der havde sneget sig ind på et fly fra Afrika til England, hvor han sad der hvor hjulene kommer ud af flyet, manden døde under turen, og da flyet så slår hjulene ned for at gøre klar til landing falder manden ud og rammer vejen i det rolige nabolag. Kortfilmen er lavet sådan at man hører historien bagfra, så man ved faktisk ikke hvad der er sket da filmen starter, man går tilbage i tiden hvis man kan sige det sådan. Igennem kortfilmen får du stille indblik i hvad der er sket, man får få detaljer afgangen, og man må lidt selv gætte sig til hvad der er sket.
Filmens tema vil jeg nok sige er forbrydelse, død og ulykke.

Uddrag
Jeg vil sige alt i alt, at filmen her er lavet med den Objektive synsvinkel, og lyden spiller en meget stor rolle i filmen, da den giver scenerne lidt at hænge i, for hvis der ingen lyd var, havde det ikke givet så meget mening. Filmen er lavet med tidsforkortelse, da de har taget en lang begivenhed og kortet ned til en 14 min lang film.

Med hensyn til de syv parametre, vil jeg sige at den udfylder alle sammen, da der kun er en hovedperson, som er den afdøde mand, hovedpersonen træffer et meningsfuldt valg ved at snige sig ombord på flyet, og risikere sit liv, og udgør en forbrydelse. Den holder sig også inden for hvor lang en kort film er da den er 14 min. Lyden understøtter handlingen, som jeg også nævnt før, det giver en del til kortfilmen, at der er den lyd som der er. Det med en ting spiller en særlig rolle for hovedpersonen, er jeg ikke sikker på, men hvis det passer, kan det var flyet, da det er en betydningsfuld ting for hovedpersonen, og den centrale rolle i historien.

Filmen indeholder heller ingen unødvendige detaljer, den har de passende ting, og de passende detaljer til os som ser filmen, da det sætter os i gang med at tænke. Og til sidst er der heller ingen uvæsentlige scener i filmen, det er ikke noget tidspunkt hvor du føler noget er unødvendigt. Filmens præmis vil jeg sige er, at en forbrydelse ikke er dit liv vær, da manden sætter sit liv på spil, samt han udgør en forbrydelse.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!