Indledning
Kronikken ”Facebook har fat i mig – helt ind i kernen” er skrevet af skribent Camilla Munkholm Jensen og bragt i Politiken onsdag d.2. januar 2019.

Kronikken er en opinionsartikel der er skrevet på baggrund af Camilla Munkholm Jensens synspunkter omkring Facebook og hendes egen erfaring ved hvor svært det er at forlade Facebook.

Uddrag
Kronikkens komposition er opbygget af en rubrik med underlagt manchet, som efterfølges af en brødtekst, hvilket er den resterende del af kronikken. Blikfanget ved artiklen er dog det store billede, som er placeret midt på siden.

Billedet viser en karikatur tegning af Mark Zuckerberg, som hurtigt skaber en forståelse for, at kronikken omhandler et negativt syn på Mark Zuckerberg.

Ligeledes hænger manchetten og rubrikken også sammen med billedet idet der i manchetten står ”Hvad skal der til, før vi tør klikke os ud Facebook, der har en stifter

som er fuldstændig ligeglad med det ansvar, det indebærer at dele indhold og forbinde alverdens mennesker?” samt overskriften ”Facebook har fat i mig – helt ind til kernen”.

CMJ gør det derfor klart for starten af at kronikken ikke er skrevet ud fra en påpasselig tone, men at CMJ derimod har nogle stærke subjektive holdninger til Mark Zuckerberg og Facebook. Samtidig formår CMJ, at få rubrikken, macheten og billedet til at stemme overens med brødteksten, og giver et forholdsvis korrekt billede af brødteksten.

CMJ udtrykker nemlig i brødteksten sin irritation omkring Mark Zuckerberg ligeglade adfærd og samtidig bekymringen/frygten for, at blive endnu en af de forældre med firkantede øjne pga. brugen af deres mobiltelefoner.

Ligeledes skriver CMJ igennem kronikkens forløb om hvor længe hun har prøvet at lukke ned for Facebook, men føler sig draget af frygten for at forlade fællesskabet.