Analyse “De unge flytter ind mod storbyerne og vender aldrig tilbage igen. Det er et stort problem for alle” af Thomas Korsgaard, 2011 – Kronik

Indledning
Det er har i længere tid være en kendt fact at unge, i langt højere grad end tidligere, flytter fra udkantsområderne for derimod at vende deres blikke mod Danmarks storbyer. Den indre stemme, drømme og livsmål er noget af det der trækker de unge væk fra de jyske landdistrikter, da det oftest er ufatteligt svært at få udlevet disse, mens man befinder sig så langt væk fra ”civilisationen”. Problemer som dette kommer sjældent alene og ved denne udvandring bliver det derfor også enormt svært at bibeholde de få unge som har intentionerne i orden og ønsker om at blive i de små byer. Storbyerne vokser med en absurd fart, mens forstæderne svinder ligeså.

Uddrag
Korsgaards primære ærinde med kronikken er at sætte fokus på den store udvandring af unge i Udkantsdanmark, og komme med nogle konkrete forslag og ideer som skal bevirke og resultere i en større tilbagevenden af netop de unge.

Igennem kronikken er der tydeligt gjort brug af mange forskellige appel- og argumentationsformer, som skal påvirke læseren og overbevise denne om skribentens hovedsynspunkt.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter