En fremmed flytter ind | Analyse | Nicole N. Horanyi

Indledning
Verden er blevet mere digitaliseret end nogensinde før, hvilket har medført, at mange mennesker møder hinanden over sociale medier og dating apps.

Men ved de i virkeligheden, hvem det er, der sidder på den anden side af skærmen? Dette emne er der særligt sat fokus på i dokumentarfilmen “En fremmed flytter ind” af Nicole N. Horanyi.

Her oplever Amanda Kastrup at blive bedraget af en fyr ved navn Casper, som hun har skabt en relation til over platformen Facebook.

Uddrag
I 0:33:52 viser klippet, at vi ser Casper sidde på sengen ind igennem en anden dør med vinduer. Her får vi allerede en ledetråd om, at den rigtige Casper er gemt væk bag en dør, og at han måske skjuler noget.

Derudover oplever vi også i klippet fra 1:03:52, at dokumentarfilmen gør brug af kameravinkler, og i dette tilfælde bliver Casper filmet med fugleperspektiv.

Fugleperspektiv får personen, og i dette klip Casper, til at se svag, skræmt og magtesløs ud, da det er blevet afsløret, at han har bedraget Amanda, samt at han ligger på hospitalet.

Derudover bliver han også filmet med fugleperspektiv fra 1:06:22 for igen at vise, at han er svag, da Amanda ringer og melder ham.

Amanda Kastrup, som er den ene af de to hovedpersoner, bor sammen med hendes datter Michella samt hunden Conrad.

Derudover får vi at vide, at hun til dagligt studerer pædagogik. Herudover er hun single og har inderligt mistet troen på, at hun kan finde kærligheden (0:03:41-0:4:15).

Amanda bliver i klippet fra 1:00:17 vist fra et nærbillede, og på den måde kan seerne bedre opfange den følelse og tvivl hun har efter, at hun er blevet snydt.

I klippet fra 1:07:32, hvor Amanda beder Casper om at gå, kan det ses, at der bliver gjort brug af det filmiske virkemiddel lys.

Her ses det, at Amanda bliver lyst op med high key-belysning, hvilket er med til at indikere, at bliver Amanda nu føler klarhed, glæde og overblik.

Casper bliver derimod i det samme klip ramt af en low key-belysning. Dette er med til at indikere den dramatiske stemning, som Casper har skabt ved at have løjet til Amanda.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu