En fremmed flytter ind | Opgave

Indledning
Verden er blevet mere digitaliseret end nogensinde før, hvilket har medført, at mange mennesker møder hinanden over sociale medier og dating apps. Men ved de i virkeligheden, hvem det er, der sidder på den anden side af skærmen?

Dette emne er der særligt sat fokus på i dokumentarfilmen “En fremmed flytter ind” af Nicole N. Horanyi. Her oplever Amanda Kastrup at blive bedraget af en fyr ved navn Casper, som hun har skabt en relation til over platformen Facebook.

Uddrag
I dokumentarfilmen møder vi de to hovedpersoner Amanda og Casper. I begyndelsen bliver vi fortalt, at Casper er advokat og arbejder for sin farfar.

Derudover får vi oplyst, at han har sin egen virksomhed på Cypern, samt at han er meget berejst. Herudover bliver vi også præsenteret for, at han er alene med sin datter og giver udtryk for, at hun bruger en del penge (0:06:37-0:07:23).

I klippet fra 0:57:26, ser vi at dokumentarfilmen gør brug af billedbeskæring og i dette tilfælde et nærbillede af Casper. Vi ser Casper fra en meget svag og følsom side, da han er blevet afsløret, og det er nærbilledet også med til at fremhæve.

I 0:33:52 viser klippet, at vi ser Casper sidde på sengen ind igennem en anden dør med vinduer. Her får vi allerede en ledetråd om, at den rigtige Casper er gemt væk bag en dør, og at han måske skjuler noget.

Derudover oplever vi også i klippet fra 1:03:52, at dokumentarfilmen gør brug af kameravinkler, og i dette tilfælde bliver Casper filmet med fugleperspektiv.

Fugleperspektiv får personen, og i dette klip Casper, til at se svag, skræmt og magtesløs ud, da det er blevet afsløret, at han har bedraget Amanda, samt at han ligger på hospitalet.

Derudover bliver han også filmet med fugleperspektiv fra 1:06:22 for igen at vise, at han er svag, da Amanda ringer og melder ham.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu