Analyse af Unge skal præstere på alle arenaer

Indledning
Artiklen er en kronik, og har titlen: ”Unge skal præstere på alle arenaer”. Kronikken er skrevet af Jens Christian Nielsen, som er lektor på Aarhus Universitet og har en ph.d. i Ungdomsforskning. Kronikken er publiceret af Jyllands-Posten, onsdag den 17. januar 2018.

Jyllands-Posten er en af de store landsdækkende omnibusaviser. Avisen tager udgangspunkt i et konservativt og borgerligt synspunkt, og der er derfor flest fra højrefløjen, som læser Jyllands-Posten.

Jyllands-Posten dækker områder indenfor politik, økonomi og samfund. Derudover er avisen kendt for at have indhold, som er bygget op af fakta. Dette gør Jyllands-Posten til en respekteret avis.

Avisen henvender sig typisk til disse tre segmenter: Det moderne segment, det moderne-individorienterede segment og det individorienterede segment. Det som disse segmenter har tilfælles, er blandt andet, en stor samfundsinteresse og at de er veluddannede/selvstændige, og typisk vil stemme på et parti fra den borgerlige fløj.

Uddrag
Teksten har et konkret, neutralt og enkelt sprog, uden for mange svære fagtermer.

Der bliver brugt ord som ”perfekt” og ”klog”, som i den sammenhæng ikke er positivt ladet ord, men i stedet bærer præg af et negativt budskab. Derudover bliver der også brugt metaforer i rubrikken, som ”arenaer” i stedet for ordet områder. Det giver en mere sofistikeret og spændende tekst, når der bliver brugt metaforer.

Budskabet i artiklen er at unge lægger for meget ansvar over på dem selv, og er bange for at spørge om hjælp, da de vil fremstå som selvstændige og perfekte. Det vil skribenten Jens Christian Nielsen, lektor hos Aarhus Universitet, gerne sætte fokus på.

Hans budskab er dermed at ingen er perfekte, og at uanset hvad, så har alle, uanset hvor perfekte de fremstår, behov for at have nogle at snakke med, om de problemer, som de støder ind på i hverdagen. Artiklen er troværdig, da skribenten har en ph.d. i Ungdomsforskning, og hans argumentation tager udgangspunkt i de unges egne oplevelser.

Når jeg læser denne kronik, af Jens Christian Nielsen, kommer jeg til at tænke på et debatindlæg, jeg læste i BT i december måned, som omhandler en HHX-elev, som går i 2. g.

Hun fortæller, at hun er træt af at hendes medstuderende som ikke tager undervisningen seriøst, og de bare sidder på Facebook i timerne, og at de ødelægger undervisningen, for dem som rent faktisk, er kommet for at lære noget. Det sætter tingene i kontrast i forhold til kronikken af Jens Christian Nielsen, som har opfattelsen, af at unge gør alt hvad de kan for at præstere godt i skolen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu