Indledning
YouTubevideoerne ”Dekorerer mit hus” af Simone Wulff og ”Den nye iPhone X” af Rasmus Brohave er begge lavet og uploadet i 2017.

Videoen af Rasmus Brohave er en personlig video, hvor han tager hans følgere med ud og for at opleve et nyt produkt, det er altså noget han gør frivilligt.

Den anden video af Simone Wulff er derimod en betalt og sponsoreret video, det vil sige en reklamevideo, som er lavet i samarbejde med virksomheden HP, som har lavet det produkt videoen handler om – nemlig en miniprinter.

Simone Wulff og Rasmus Brohave er begge kendte danske youtubere med henholdsvis 114.958 og 258.637 abonnenter.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Analyse
- ”Dekorerer mit hus”
- ”Den nye iPhone X!”
Sammenligning
Vurdering

Uddrag
De sproglige virkemidler i videoen er blandt andet, at Simone snakker meget hurtigt og med meget lange sætninger, hvilket gør at man bliver fanget af det hun fortæller.

Simone gentager ofte sig selv i starten af videoen, for eksempel siger hun gentagende gange, at hun har de fleste af hendes minder på hendes Instagram, hvilket passer med, at man på app´en til printeren logger ind med Instagram og derfra kan printe billeder direkte.

Hendes toneleje er meget positivt, fordi videoen skal få hendes følgere til at blive nysgerrige på produktet hun reklamere for.

Hun bruger meget slang som for eksempel ”mega nice” gentagende gange, hvilket gør videoen lidt mere uformel og humoristisk, så seeren føler sig tilpas.

Derudover bruger hun mange engelske udtryk . Det er et sprogligt virkemiddel. Hendes kropssprog viser at hun prøver at formidle produktet på en positiv måde, ved selv at snakke godt om det. Hun er meget smilende.