Indledning
Mennesket lever i dag i en yderst problematisk virkelighed. Danmark er ramt af coronakrisen og dette påvirker hele befolkningen. Skoler og uddannelsesinstitutioner er under nedlukning, hvilket fører til tvunget afprøvning af fjern- og onlineundervisning.
Ændrer dette på elevernes indlæring - også for de svageste? Og bliver lærerne bedre til at skabe en mere inddragende og varieret undervisning?
Dette er en problematik, som beskrives i både Lise Richters artikel i information fra d. 15. april 2020 ”Det store pædagogiske eksperiment under nedlukningen af uddannelserne kan forbedre undervisningen” og fmd. for gymnasieskolernes lærerforening Thomas Keplers debatindlæg fra d. 18. april 2020 ”Stop jubeloptimismen over virtuel undervisning”.
Uddrag
I Lise Richters artikel fremlægger hun en række personers holdninger.
De har alle nogle holdninger, somunderstøtter at virtuel undervisning vil give noget godt med, både til lærer, elever og forældre. Dette mener Lene Tanggaard, rektor på Designskolen i Kolding og professor i pædagogisk psykologi.
Hun siger således at ”den nuværende nedlukning kan føre noget godt med sig” . En af Lene Tanggaards andre holdninger er at under disse forhold med virtuel undervisning, nytter det ikke noget at lærerne blot laver samme undervisning som normal, bare virtuelt.
Der skal laves om på tingene, så der opstår mere nærvær mellem lærer og elever. Dette må gøres på anden vis, og lærerne må i tænkeboks for at få undervisningen til at fungere.