Valg i Livet | Debatterende artikel

Indledning
Hverdagslivet er en skrøbelig størrelse, og nogle gange kan man undre sig over, hvordan små ubetydelige valg kan få korthuset til at vakle – eller ligefrem brase sammen. Vi lever i et samfund hvor vejen til succes er åben, og de frie valg er enorme.

Lige fra valget om aftensmaden i netto, til hvilken uddannelse man vælger at søge ind på, er begge frie valg tusindevis af individer står over for hver dag. Jeg syntes friheden i at vælge, er et privilegie som mange tager forgivet, og nogle endda opfatter som en byrde de ikke kan magte af tage stilling til.

Netop denne debat om byrden om det frie valg tager den studerende Caroline Lund op i sin artikel ”Befri mig for stigende frihed”. Hvor hendes holdning til friheden i at vælge angiveligt kan anses som en provokation.

Især hvis man spørg økonomi og erhvervsrådfører i radikal ungdom Thomas Rohden, der i sin artikel ”Fri mig for frihedsklynkeriet” føler et langt mere givende aspekt i selv at kunne vælge.

Men er vores mange valgmuligheder i tilværelsen i virkeligheden med til at gøre os mere forvirrede og mindre lykkelige? Og hvordan kan det være en realitet, at nogle opfatter disse frie valg, som værende angstprovokerende?

Uddrag
Vores samfund er i den grad præget af en enorm udvikling, når der snakeks om friheden til at vælge. Det senmoderne samfund er åbne for diverse muligheder som aldrig før. Når vi træffer et valg, skaber vi vores liv gennem de enkelte valg, hvilket samtidig fremprovokerer og ændrer vores skæbne.

Man kan derfor argumentere for, at alle valg i livet er eksistentielle valg, da det at vælge fører til handlinger som bidrager til at forme vores idensitet. Men hvis ikke vi mennesker træffer selvstændige valg gennem livet, er det da en umulig opgave at skabe sin egen idensitet, blot for at slippe for hverdagens uoverskueligheder.

Dette synspunkt står stærkt i kontrast til Lunds umiddelbare lidt unuanceret holdning” Nu begynder man at sætte spørgsmålstegn ved, hvem man skal holde jul med. Er det sammen med veninderne på en thailandsk ø, eller ”bør” det traditionen tro være sammen med familien?

Det ville være rart, hvis en del af posen på forhånd var blandet, og man eksempelvis var sikret den faste spisetid med familien.” sådan siger Lund blandt andet i artiklen. Det illustrer med al tydelighed hvordan Lund opfatter livets eksistentielle valg, som værende skræmmende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu