Valg af gymnasie – Bliv klogere på de forskellige valg

Overvejer du at gå den gymnasielle vej efter 9 klasse? Der er nemlig flere forskellige valg man skal tage stilling til og hvilken type gymnasie, som man ønsker at gå i. For selvom din familie altid har taget en STX, så er det måske på tide, at du er den første i din generation, der prøver noget andet, der passer til dig. Forneden vil der blive gennemgået de forskellige uddannelser man kan vælge.

 

STX – den klassiske

STX er også kendt som den almene gymnasie og er den mest populære gymnasieform. STX er gymnasiet der er meget bred i den forstand, at man får undervisning i alt fra billedkunst til oldtidskundskab. STX har beholdt flere af de klassiske fag fra folkeskolen som f.eks. historie, religion, billedkunst og musik. STX varer 3 år og du kan vælge 13 studieretninger.

 

Et eksempel på en STX er Viborg gymnasie & HF hvor der går 850 elever.

 

HTX – Den tekniske

HTX står for højere teknisk eksamen og er det tekniske gymnasie, hvor der er fokus på de tekniske og naturvidenskabelige fag. Her vil du opleve helt nye og spændende naturfag, teknik fag og andre fag, som du ikke har kunne prøve kræfter med i folkeskolen. På HTX uddannelsen kommer du til at beskæftige dig med IT, naturvidenskab, kommunikation og teknologi.

 

 

HHX – Den højere handelsskole

HHX står for højere handelseksamen og er en 3 årig gymnasiel uddannelse ligesom STX og HTX. Uddannelsen har fokus på markedsføring, salg, iværksætteri og økonomi. Uddannelsen er opbygget med et grundforløb på 3 måneder, hvor du derefter kan fortsætte uddannelsen på en valgt studieretning.

 

EUX – Studentereksamen og erhvervsuddannelsen

På en EUX uddannelse får du det bedste fra begge verdener. Efter uddannelsen kan du vælge om du vil læse videre eller arbejde. Når du har færdiggjort uddannelsen står du både med en studenterhue og et svendebrev. Ved en EUX uddannelse bliver du udlært i praktisk fag og du er samtidig på skolebænken. Her er der en god balance mellem teori og praksis

 

I løbet af din tid på EUX har du bl.a. følgende fag fra gymnasiet: Dansk, Engelsk, Matematik, Fysik, teknologi.

 

Alle de ovenstående uddannelse giver dig adgang til videregående uddannelser på universitetet og lign. uddannelser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu