Indledning
Mange mennesker ved ikke, hvordan man skal opføre sig på de sociale medier. De skriver grimme kommentarer og lægger private billeder op uden tilladelser.

En online og offline verden bliver ofte smeltet sammen. Dette skete for en pige som aldrig før havde følt sig krænket eller forstillet sig, at det ville kunne ske på hendes skole.

Pigen er Amalie Haun, som har skrevet et debatindlæg i politikken “I år fik mit gymnasie en onlinekalender med kønne piger og sjofle kommentarer”, hvor hun fortæller om, hvad hun oplevet igennem dette år.

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
Hovedsynspunktet i teksten er ikke noget hun siger konkret, men noget man skal tænke over. Hun skriver om, hvordan (, at) piger/kvinder har en lav selvtillid (på) (linje 28-29)

hvor ikke nok med, at der er nogle af pigerne, som bliver udstillet i denne Babe-julekalender, så er der også de piger, som ikke bliver udvalgt. Det er deres selvtillid, som bliver ødelagt mest, siger Amalie Haun.

Pigerne, som ikke bliver valgt, går med den følelse, at de ikke er kønne siden, at Babe-julekalenderen kun tager de kønne og pæne piger. GODT -det er netop det hun peger på.

Hun inddrager en undersøgelse for at underbygge sit hovedsynspunkt. Det gør hun via Center for Ungedomsforskningens landsdækkende undersøgelser om unges trivsel fra 2011 (på) (linje 29-30).

Her forklarer hun på baggrund af undersøgelsen, hvor stor en forskel, der er mellem mænd og kvinder, når det gælder deres egen selvtillid.