Reflekterende artikel om livet i en undtagelsestilstand:

Indledning
Hvis jeg for nogle uger siden blev spurgt om, hvordan ”livet i en undtagelsestilstand” er, ville jeg nok ikke vide, hvad jeg skulle svare.

Vi har nu på global plan fundet ud af, hvordan livet i undtagelsestilstand er og fungerer, men Corona-virussen er langt fra ovre.

Myndighederne prøver så vidt muligt at bremse spredningen af virussen, men er det de gør godt nok, og kunne man have undgået Corona-virussen i Danmark, hvis man havde handlet anderledes for to måneder siden? Borgere verden over står over for en masse dagligdags udfordringer, hvilket vi også mærker i Danmark.

Vi bliver sat på prøve hver dag, i forhold til hvordan vi opfører os, og hvordan vi reagerer på de mange og ofte nye udfordringer, vi bliver kastet ud i. For en del af os, at det vores hverdagsliv der bliver sat på en prøve, fordi vi ikke kan opretholde det liv, som vi er vant til at leve.

For andre er det deres levebrød, der forsvinder, fordi en midlertidige lukning af Danmark betyder, at man firmaer - små som store - må fyre folk eller dreje nøglen om.

Nogle vil også miste deres kære til virussen, og de vil blive en del af den voksende statistik, som man dagligt hører om i nyhederne. Så selvom vores undtagelsestilstand om noget tid vil forsvinde, så vil hverdagen for mange være forandret, når vi engang er ude på den anden side af Corona-virussen.

Uddrag
”Vi er vores handlinger”, er et udtryk, vi har fået at vide igennem mange år. Det udtryk bliver sat i perspektiv, når vi bliver udsat for en udfordring som denne. Vi bliver, under disse omstændigheder der hærger samfundet lige nu, hele tiden bedømt ud fra vores handlinger og reaktioner.

Det er dårlig stil ikke at blive hjemme, men går man ud og køber ind, så man ved, at man med sikkerhed kan blive hjemme over en længere periode, ja så ”hamstrer” man. Det kan for mange godt være udfordrende at finde grænsen og balancen for, hvad der er den mest hensigtsmæssige opførsel lige nu.

Hvis man joker med situationen, så rammer man helt sikkert nogen, der er hårdt ramt af virussens konsekvenser, og hvis man reagerer med for stor alvor, så er man nok lidt for hysterisk og skal slappe lidt af.

Vi er nok alle rimelig presset under denne undtagelsestilstand, men hvad siger den måde, vi reagerer på egentlig om os? Er man grådig og selvisk, hvis man hamstrer, og er det dårlig stil at bevæge sig rundt inde i byen, hvis man nu virkelig trænger til frisk luft for fx at kunne passe sin skole eller sit arbejde?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her