Vågn op, det er ikke virkeligt! | Dansk Kronik

Indledning
Har du nogensinde forestillet dig, at dit liv ikke er rigtig og du i virkeligheden ligger i koma, alt imens din familie og venner prøver at vække dig op.

Forestil dig at, at hvis den verden du lever i bare, er noget, som din hjerne opdigter, eller en supercomputer skaber for dig, imens din krop ligger i et uopvækkeligt koma, som du måske aldrig vågner fra.

Dette tankeeksperiment er et scenarie som menneskeligheden først er begyndt at tage stilling til i de seneste år, grundet den markante udvikling inden for teknologiens verden.

ifølge Nick Bostrom, leder af Future of Humanity Institute på University of Oxford, så har vi kun lige skrabet overfladen på hvad et menneskeliv kan indeholde.

Men der er masser af problemstillinger, som skal tages stilling til, hvis vi skal kunne få dette tankeeksperiment ført ud i virkeligheden.

Disse problemstillinger omhandler de etiske og de politiske aspekter i at forlænge og udvide forståelsen af det menneskeliv, som vi kender idag.

Uddrag
Måderne vi kan overkomme disse udfordringer, er dog stadig uklare. Men ifølge Bostom, så er der to måder hvorpå vi kan overkomme de menneskelige begrænsninger, vi står overfor.

Den ene metode er den biologiske metode, hvor man fjerner skader, derop står i kroppens celler. Den anden vej er ved hjælp af kunstig intelligens, hvor man overfører dele af sin bevidsthed til computere.

På den måde vil man kunne leve evigt. Men vil det så stadig være dig? Hvis man kopier bevidsthedens for en person så kan man lave forskellige udgaver af den bevidsthed.

Disse forskellige personer med den samme bevidsthed vil have hver deres livsforløb. ligesom enæggede tvillinger. De ligner hinanden, men over tid udvikler de forskellige personligheder og retninger i livet.

Man vil måske kunne bruge denne teknologi til at forudse forskellige scenarier for en bestemt person, eller blive overført til en computer for at være i live for evigt. Men hvad er bagsiden af medaljen her?

Som sagt i dystopia-eksemplet fra tideligere, så er dette en teknologi der også kan blive udnyttet til kommercielle formål. Vil man ma kunne kopiere din bevidsthed og tvinge den til at styre dit smarthome.

Vil man betagne det som slavearbejde? Vi kan ende med at miste værdien af et fuldt menneskeliv fra start til slut, fordi man bare kan kopiere sig selv over til en supercomputer. Det som giver værdi til et menneskeliv er, at det har en grænse og vi ikke lever evigt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu