Utopia og Dystopia | Analyse

Indledning
Utopia er meget vigtigt for os mennesker, det giver os noget at stræbe efter. Følelsen af at den perfekte verden kan opnås giver os et håb for fremtiden.

Modsat er der ingen mennesker, som ønsker at stræbe efter en dystopisk verden, som er hærget af død og ødelæggelse.

Desværre befinder vi os lige nu i et samfund hvor problemer som forurening og krig altid er til stede. Hvordan mon fremtiden vilopleves

hvis vi faktisk kunne opnå samfundsmæssig perfektion uden krig, død og sygdom?Og hvorledes vil fremtiden opleves, hvis hverdagen er styret af systemer og magt

som opsluger hvert aspekt af vores liv? Når det kommer til stykket, kan det ene så udelukke det andet, -altså er utopi i bund og grund lig med dystopi?

Uddrag
Så er det perfekte samfund i realiteten et dystopisk samfund, hvor alle lader som om og dækker over deres rigtige følelser og identitet.

Allerede nu lever vi i en verden hvor de sociale medier spiller en rolle i hvordan andre personer opfatter en.

Alle arbejder hårdt med at blive accepteret af samfundet og tager alle kommentarer rettet mod en selv bogstaveligt hvilket kan gavne eller skade os.

Episoden fik mig til at tænke på at teknologien udvikler sig hele tiden og vi går langsomst fra vores ansigt til ansigt interaktioner til online beskeder og video chats.

Mine blev stoppet, da tog kontrolløren spurgte mig om billet. Efter jeg havde vist min billet sad jeg og stirrede på billetten.

Er det mon sådan vi rejser med offentlig transport i fremtiden eller er der et alternativt, som ville gavne vores hverdag og miljø.

Det fik mig også til at tænke på et uddrag, af HansScherfig, som tager udgangspunkt i et utopisk samfund, hvor krig og travlhed ikke findes.

I uddraget bliver der fortalt, at de unge ikke kender til krig, støj og globalopvarmning, dette er blot en forestilling som de unge kun kan tænke sig til. Dette lyder til at være beskrivelsen på et perfekt samfund uden noget at bekymrer sig om.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu