Problemformulering
- Hvad var årsagerne til, at den demokratiske Weimarrepublik brød sammen og nazistpartiet kunne tage magten i Tyskland i 1933?

- Hvordan forsøgte USA og Danmark at løse den økonomiske krise i 1930’erne, og hvorfor lykkedes det både USA og Danmark at forblive demokratier, mens Tyskland blev et diktatur?

Indledning
Efter 1. verdenskrig, blev Tyskland ramt af inflation som følge af de lån der var blevet taget for at dække krisgomkostningerne.

Oven i dette kom de krigsskadeerstaninger, der primært skulle gå til Frankrig - dette kunne kun lade sig gøre, hvis Tyskland fik overskud i valutabeholdningen.

Indholdsfortegnelse
Problemstillinger:

Hvad var årsagerne til, at den demokratiske Weimarrepublik brød sammen og nazistpartiet kunne tage magten i Tyskland i 1933?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Som følge af, at Tyskland ar ude af stand til at betale erstatningerne, rykkede franske tropper ind i Ruhr-distriket i 1923 - dette gjorde man for at afskære de vigtige kulforsyninger fra området, for at tvinge Tyskland til at betale.

Dette førte til et økonomisk kaos der varede år, hvilket endte med at splitte befolkningen i to politiske grupper: arbejderklassen vendte sig mod de kommunistiske partier og middelklassen søgte mod de nationalistiske partier.