Mellemkrigstiden | Opgave

Indholdsfortegnelse
Optakten til 1 verdenskrig
Optakten til 1 verdenskrig
Versaillestraktaten, hvad er det og hvad står der i den?
Hvordan fik versaillestraktaten indflydelse på Tyskland
Hitlers vej til magten
Versaillestraktaten var problemet?
Litteraturliste
- Forside Materiale
- Materiale til tekst

Uddrag
Optakten til 1 verdenskrig
1. Verdenskrig endte i 1918 med centralmagternes nederlag og en våbenhvile, i sommeren 1919 kom den endelige afslutning hvor landene indgik en freds aftale der ville give Tyskland

skylden for krigen og skulle betale krigsskadeerstatning. Hvordan kunne et kæmpe rige som Tyskland blive så hårdt ramt af versaillestraktaten efter 1.

Verdenskrig. Hvordan kan det være at et socialdemokratisk dominerede samfund som Tyskland falde så voldsomt at der begynder at tyde til alternativerne og vælge en mand som vil udryde mennesker bare fordi at de ikke passer ind i det perfekte menneske karastik som arieren.

Jeg ville først give en beskrivelse på hvordan 1. Verdenskrig sluttede. Det vil jeg gøre for at Få en forståelse for hvordan 1.

Verdenskrig startet da det kan være en indviklet adfærd. Derefter vil jeg undersøge hvad versaillestraktaten beskriver om Tyskland og hvilken krav de fik.

Til sidst vil jeg undersøge hvad der gjorte at en østrigsk født mand kan fange mange tyskers hjerter og få dem manipuleret til at tro at der kun er en race der kan herske i verden og hvorfor Adolf Hitlers holdninger blev en kæmpe succes.

Optakten til 1 verdenskrig
D 28. juni 1914 blev det Østrig-ungarske tronfølgerpar Frans Ferdinand og hans kone Sophie myrdet i Sarajevo af en serbiske nationalist.

Mordet er i dag kendt under navnet mordet i Sarajevo. Efter mordet blev julikrisen udløst som gik ud på at Østrig-Ungarn stille et ultimatum til Serbien at Østrig-Ungarn skulle have lov til deltagelsen af opklaringsarbejdet der var på Serbisk jord.

Det samme ultimatum skulle senere vise sig at være måde på at Østrig-Ungarn kunne gå i krig med Serbien som der var ønsket fra Østrig-Ungarn siden slutning på 2.

Balkankrig. Fordi at det som kun skulle have været en krig mellem Østrig-Ungarn og Serbien blev til 1. Verdenskrig var fordi at Rusland have lovet at beskytte Serbien, Det have den Østrig-Ungarn også gjort ved at få beskyttelse fra stormagten Tyskland.

D 29. juni indledte Rusland en mobilisering af hæren og det gjorte at Tyskland erklærede krig mod Rusland.

Det første til at Frankrig også mobiliseret sig, Tyskland erklærede sig så i krig med Frankrig. Det gjorde at Tyskland lavede et angrib på Frankrig gennem Belgien som var neutral.

Det reageret briterne hurtigt på og samme dag erklærede briterne sig i krig med Tyskland og det blev starten på 4 lange år med omkring 40 millioner menneskeliv mistet .

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu