Indledning
Novellen ”Tirsdag nat” er skrevet af Helle Helle i 2000. Helle Helles tekster omhandler ofte hverdagens begivenheder i underspillet form. Hun konfronterer læseren med alle hverdagens situationer.

Novellen er skrevet i en tid, hvor mange forfatteres holdning var ”less is more” som virkelig satte læseren på arbejde, fordi at når der ikke står skrevet meget, så skal læseren selv bruge sin fantasi til at finde ud af, hvad det er som faktisk der i teksterne. Helle Helle var meget glad for denne minimalistiske skriveform, hvor læseren blev sat på arbejde.1 I teksten titel ”Tirsdag nat” ligger også en helt almindelig hverdagssituation, som Helle Helle jo er meget glad for.

Uddrag
Novelle ”Tirsdag nat” handler om en mand og dame som er i et parforhold. Damen i parforholdet har nogle problemer med at hun, ifølge manden, snakker om andre mænd i søvne. Den ene nat, som er beskrevet i novellen, får manden simpelthen nok og begynder at slå hårdt ned i sengen.

Kvinden vågner med et chok, hvor parret herefter bliver uvenner over noget så simpelt som en drøm. De begynder herefter at diskutere, hvor manden mener kvinden ikke sover, mens kvinden argumenterer for, at hun faktisk sover. Manden bliver herefter bevidst om damens problemer og de går i seng igen. Næste morgen tager de på arbejde som de plejer, dog vil damen begynde at læse mange bøger.