Til døden os skiller | Mediefag | Moving Documentary

Indledning
Døden kommer tættere og tættere for hver dag der går, derfor må vi leve vores liv til fulde, mens vi stadig kan.

For hvert stort trin vi tager i livet, kan vi mærke at enden kommer tættere, et af disse trin kan være hvis man skal på flytte på plejehjem.

Det kan være hårdt at skulle forlade sit hjem og flytte til et plejehjem, Anna fra programmet Til døden os skiller oplever at hun skal forlade sit hjem.

Men man skal jo se kommende eventyr med et positivt syn, for det at komme på et plejehjem, kan være befriende for nogle, men kan det også være en dårlig oplevelse?

I dokumentaren Magasinet Søndag: Plejehjemmet Fælledgården, vil opnå er at afsløre forholdene på et af Danmarks største plejehjem.

Uddrag
Anden gang der bliver zoomet ind på et villakvarter, en ny men sammenhængende handling (01:26-01:34) er der et orgel som spiller

orglets musik sammenlignes ofte med noget himmelsk, dette samt at vi ser klippet som om vi er i himmelen, kan refereres til temaet liv og død, hvilket også kan ses i dokumentarens titel.

Annas bekymringer starter når hun får et brev (01:41-01:59), vi får vist brevet i et ultranært billede, hvorefter vi første gang ser Anna og hendes datter, Jytte, i et halvnær billede.

Vi får en forståelse af situationen da Jytte læser brevet højt for Anna. Anna sidder i modlys, dette får hendes hår til at virke lysende, som en glorie, hvilket er med til at vise at hun er et trin tættere på at komme op i himmelen.

Anna har det svært ved at skulle forlade sit hus, da hun har været med til at bygge det. Dette får vi at vide mens vi ser nogle gamle billede, med Annas voiceover (02:50-03:02).

Billederne har varme farver, som giver følelsen af at det er en hyggelig og tryg lokation. Mens vi ser de forskellige billeder er der indsat asynkron effektlyd

som skal lyde som de lyde der har været da billedet blev taget, dette får tilskueren til at føle at man selv er til stede.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu