Indledning
Midt i den pulserende storby fyldt med neonoplyste gader og attraktive indkøbsmuligheder, lyder en af overskrifterne således, for en reklame fra det kulørte ugeblad, ”En oase midt i alting”.

Oasen skal forstås, som den enkeltes indre billede af byen, mit i kaosset, som er formet af to fordele, nemlig availabilitet og anonymitet.

Forstil dig en kunde og ekspedienten bag disken hosMcDonald’s, de har en kort dialog, over alle de forskellige varianter, lige fra Coca-Cola til gulerødder og en karamelliseretSundae, men ingen personlig kendskab.

I alt ubemærkethed betjenes den ene kunde efter den anden i en lind strøm.Storbyens illustrereraltså kontrasten mellem den ubemærkede individualisme, og de traditionelle normer som eksisterer i de mindre byer.

Uddrag
Byen kan ifølge Dan Turèlls univers ikke stå for sig selv. Det der gør byen så specielt, og rummeligt er blandingen af hver evig eneste input, der sætter sit aftryk på byen.

Uden naturen ville den enkelte ikke være der, og uden den enkelte ville storbyen ikke finde sted, som han humoristisk afridser ”Det er sateme noget andet end på landet, hvor man gang på gang står overfor et træ og véd det er så-og-så smukt og glor og glor på det uden at der sker noget – og til sidst fortvivlet begynder at lede efter den sprække, hvor man skal smide 25-øren i for at få lortet i gang”.

Det er slående hvordan han definerer storbyen som noget helt andet end på landet, og sætter en klar skillelinje mellem landet og storbyen, hvor han betragter landet som det kedelige, hvor der ikke sker noget, og storbyen som det attraktive.

Det er som om han med alle palettens farver får genskabt storbyen som et helt nyt begreb. Et begreb der på trods af byens mørke pletter, nedturer og farlige ghettoer, formår han med sine ord at frembringe en kærlighed til byen.

Det er dog ikke blot Turèlls beretninger der appellerer til min tolkning af byen, for i autenticiteten, er det de små bemærkninger man selv kommer med, der skaber en betydning for måden man rører og mærker storbyens afrundende atmosfære.