Indledning
Der er intet så sødt som hævn når nogen har gjort dig ondt, men er det virkelig det værd? Eller er en bedre hævn i de fleste tilfælde tilgivelse? Det er en helt naturlig reaktion at have et behov for at tage hævn, når nogen har gjort dig ondt eller uret.

Generelt set byder den menneskelige natur os som oftest at sige: ”øje for øje, tand for tand”. Altså finder vi det mere naturligt at bekæmpe ondt med ondt, end ondt med godt.

Spørgsmålet er bare om det virkelig er den mest hensigtsmæssige måde at eksekvere det på, eller om vi som mennesker burde være i stand til at tilgive folks fejl.

At tilgive nogen er ikke nemt. Du indleder til en frisk start og en ny chance, selvom langt de fleste mennesker føler, at det at tilgive nogen er det samme som at sige, at det hele bare lige pludselig er i orden.

Dog mener de fleste, inklusiv mig selv, at tilgivelse er noget der kræver en del mod og selvværd. Det viser samtidig at du er den stærke part og ikke et offer.

Uddrag
Og ganske vidst som lovet, var samtlige bagmænd bag angrebet henrettet af Amerikanske droner dagen efter.

Da begivenheden ramte nyhederne dagen efter, stod der intet om, at Joe Biden måske havde været lidt hurtig på aftrækkeren, tværtimod havde de da bare fået en smag af deres egen medicin.

Et koldt skud af retfærdighed udøvet i raseri og ærekærhed. Spørgsmålet er så bare hvornår nok er nok. Hvem smider den sidste sten eller bombe?

På mange måder kan det perspektiveres helt tilbage til ens egen barndom, da man som barn skulle lære at gebærde sig i sociale situationer og generelt set bare med andre børn.

Nogle gange blev man altså bare uvenner med de andre børn og begyndte at slås. Men hvem havde ansvaret for at stoppe? Der er ikke skrevet et gældende sæt regler i sådanne situationer.