Indledning
”Det er okay at slå igen, hvis bare man er den der slår hårdest” Dette citat er fra Susannes Biers film ”Hævnen” I filmen sætter Susanne meget fokus på hævn, og det sætter en masse tanker i gang hos folk, der har set filmen. Citatet er fra en af hovedpersonerne ”Christian”.

Christian er en af de to drenge, som mener, at det er nødvendigt at hævne sig, hvis man bliver gjort fortræd.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Hævn er noget der sker jævnligt. Er det okay at tage hævn? På hvilke punkter er det okay at tage det, og hvornår skal man holde igen, eller et det blot retfærdighed? Hævn sker ofte efter en ond handling, og den anden skal tilbagebetale, så man føler at man er kvit.

Hævn defineres således: Hævn består i at ramme en person eller en gruppe personer, der har provokeret eller chikaneret dig med udgangspunkt i en ond eller skadelig handling.

Hævn mellem to personer sker tit. Den ene føler sig uretfærdigt behandlet af den anden, og ønsker at gøre modstand, så ham der slår sidst føler, at de er lige gode om det. Det kan diskuteres om det er godt eller skidt at tage hævn. I nogen tilfælde kan det være nødvendigt, f.eks. hvis man bliver drillet og ikke længere synes det er sjovt. Så kan man vælge og give den anden tilbagebetaling.

På andre tidspunkter skal man holde igen, og tænke sig utrolig godt om, så man ikke træffer en beslutning over for den anden, der er total uretfærdigt.
Hvordan sikre man sig, at man er den der slår hårdest? I bund og grund er det ik ́ okay at sige, at man gerne må slå igen, hvis man bare er den der slår hårdest.

For hvor langt skal man så gå, før man kan sige at man har slået hårdest? Er det ved at slå den anden ihjel, eller er det for langt ude? Man kan ikke sikre sig, hvordan modparten reagerer, så det er vigtigt at beherske sig.

Det er lidt af det samme der skete med 9/11. Mellemøsten og området omkring, følte at USA skulle blande sig i for mange ting og det ville de ikke finde sig i, derfor hævnende de sig.

Det var alkaida, der stod bag terrorangrebet. Det satte en menneskejagt i gang i USA, for at finde Osama Bin Laden, der stod bag det hele.

Alkaida hævnede dem voldsomt over for USA, da de følte sig generet over at USA skulle indblande sig i deres levemåde. USA reagerede voldsomt lige efter, og styrmanden bag angrebet skulle udslettes med det samme.