Indledning
Første verdenskrig har altid været et stort omdrejningspunkt inden for litteratur, kunst og nu film. Kunstnere og instruktører er stadig selv 100 år efter betaget af denne krigs grufulde hændelser der foregik i skyttegravene på den franske vestfront.

Uddrag
Skyttegravskrigen var et slag der fandt sted på Vestfronten, hvor Centralmagterne kæmpede mod Ententemagterne. Begge parter havde på dette tidspunkt gravet sig ned i skyttegrave, hvor der imellem fronterne var et stort stykke land man kaldte ingenmandsland.

På trods af utallige angreb og modangreb, rykkede fronterne sig kun med få kilometer, og parterne nåede kun minimalt til næsten ingen fremskridt. Omvendt kostede det utrolig mange menneskeliv.

Sort er en animationsfilmen skabt af David Adler i 2014. Det er en novellefilm, da den er længere end 15 minutter, har få hovedpersoner og en kort handlingsperiode. I novellefilmen Sort møder vi
to danske soldater Robert og Anton.

Filmens handling foregår formodentlig i skyttegravskrigen i Første verdenskrig. I filmen fortæller Anton, at han kommer fra Sønder Okholm, som er en by nær den dansk-tyske grænse. På dette tidspunkt var Sønderjylland tysk territorium, så derfor kan det antages, at soldaterne kæmper på tyskernes side, fordi deres uniform er grå og de bærer stålhjelme.

Disse var kendetegnende for de tyske soldat uniformer under Første. Verdenskrig. Derudover taler de fjendtlige soldater fransk, samt de er klædt i blå uniformer, som kendetegner de franske soldater.

Filmen starter ud med, at vi kan høre fodtrin fra sprintende soldater, samt maskingeværsild. Soldaterne falder på stribe til maskingeværets dødbringende ild, og til sidst er det kun Robert og Anton tilbage, da de endelig når stillingen.