Indholdsfortegnelse
1. Søstrene Grene
Eksterne forhold

Uddrag
1. Søstrene Grene åbner ikke blot butikker hvor som helst - de er nemlig yderst kritiske med deres partnerskaber

2. Søstrene grene har tidoblet antallet af fysiske butikker, hvoraf det forventes, at yderlige 150 butikker vil komme til indenfor 3 år

3. I regnskabsåret 2017/18 omsatte Søstrene Grenes Holdning ApS for 894 mio. kr., og overskuddet var på 103 mio. kr. før skat.

4. Omsætningen er i løbet af det sidste år vokset med næsten 50 pct., og er tæt på 900 mio. kr. Resultatet efter skat er mere end fordoblet til omtrent 78 mio. kr.

5. Søstrene Grene har ikke nethandel, og det kan have betydning for den økonomiske udvikling. Søstrene Grene har to datterselskaber der hedder ”Søstrene Grenes Handelskompagni A/S” og ”Søstrene Grenes Import A/S”.

6. Søstrene Grene har 200 butikker fordelt på 16 forskellige lande i henholdsvis Europa. Landene er Danmark, Norge, Sverige, Island, Holland, Frankrig, Spanien, Tyskland, England, Nordirland, Irland, Japan, Østrig, Færøerne og Schweiz.

7. De fleste af Søstrene Grenes butikker er drevet på franchisebasis, og hver fjerde af Søstrene Grenes butikker er etableret i samarbejde med lokale partnere i udlandet

8. Den adm. Direktør, Mikkel Grene, skiftede strategi for virksomheden i år 2014, der skulle lægge fokus på eget design, og de populære kollektioner har været skyld i virksomhedens yderst positive succes

9. Søstrene Grenes omsætning var på 614 mio. kr. i år 2017, og franchisetagernes omsætning lagt oveni er omsætningen på 1,7 mia. kr.

10. Søstrene Grene arbejdede sammen med lokale investorer i diverse lande, og de gik dermed sammen om at åbne 217 butikker på 15 markeder i Vesteuropa og Japan.