Indledning
Novellen Sidste skoledag handler om en velovervejende 15-årig pige, som afholder sidste skoledag hos sin klassekammerat Christian.

Der bliver drukket alkohol, svømmet i pool og hygget i Christians have. Jeg-fortælleren er ikke med til det sociale, ved blandt andet ikke at bade, men nyder stadig sine kameraters selskab.

Hun er en usikker pige, som overvejer hver en situation. Vi som læser er med i hendes tanker, er kommer hende derved nært, uden rigtigt at vide hvem hun er, og hvordan hun ser ud.

Uddrag
Disse sproglige billeder giver os som læser, en bedre forståelse og et billede af handlingen, som hjælper os med at følge med i handlingen.

Tonen i teksten virker relativ lykkelig, det er sommer, sidste skoledag og hun er sammen med dem hun holder af.

Stemningen er klar for mig på den måde hun udtrykker sig på og er på. Hun kan i nogle situationer stå lidt udenfor, eller virke som om at hun ikke har lyst til at deltage i det de andre har gang i.

Det kommer til synde, når hendes klassekammerater begynder at bade i poolen, men hun har ikke badetøj med, og virker ikke som om at hun havde overvejet at skulle bade med de andre, og har det bedre med at stå på sidelinjen.

For mig former der sig to temaer i denne novelle, sidste skoledag, og usikkerhed på udseende og krop. .