PS. Trænger til risalamande og adventsdiller | Analyse | J. V. H.

Indledning
”Du orker ikke flere perfekte billeder af adventskranse” og du magter hellere ikke ”at køre dig selv i oprejst stilling til gaveræs” da budgettet udelukkende består ”af røde tal på bundlinjen.” .

For mange mennesker er målet såvel bare at ”overleve” december måned. De uendelige gøremål i december belyser forfatteren Jeanett Veronica Hindberg i uddraget fra romanen PS.

Trænger til risalamande (og adventsdiller), som blev udgivet i 2016, men stammer fra hendes blogindlæg fra december måned i 2015.

Hindberg går også under navnet Bitterfissen da hun i juni måned i 2011 opfandt Bitterfissen Bethany som blev kendt for sin skarpe tone.

Uddrag
Tilbage til personerne, læserne bliver oplyst om hvordan de ikke kun foregår i bogen men også i Hindbergs eget liv.

Mange af dem har fået tildelt sig et øgenavn fremfor deres eget rigtige navn som hermed virker en anelse mistænkeligt og anonymiseret, såsom ”Skuespiller” som i virkeligheden er sanger.

Navnets oprindelse stammer muligvis fra da han brugte hende ”som gulvklud og aldrig sagde undskyld.” . Her gengiver hun hvordan han udnyttede hende ved at spille på hendes følelser for ham.

En rigtig skuespiller når det kommer til at knuse hjerter. Læseren får en fornemmelse af at Hindberg er blevet skuffet gang på gang og derfor ”tager forskud på sorgerne.

Bare for en sikkerheds skyld, så dårlige hændelser aldrig kommer bag på mig.” . Hun omtaler sig selv som en såkaldt ”evighedssingle” , da hun intet håb ser i fremtiden for kærlighed.

Hvis du spørg Hindberg så er kærlighed ”ikke mig, jeg tror ikke på den slags” . Hindberg arbejder som forfatter, men finder bestemt også tid til seriemaraton af svenske krimier samt den ”kort varig affære (på TV, men ubetydelig detalje).” .

Hindbergs forhold til mænd er kun baseret på seksuelle affærer, og intet på kærlighedsfronten. Udover affærer og venskaber bliver familien også beskrevet i uddraget.

Dette leder mig ind på romanens form, som man kan argumentere for at den er opdelt i den traditionelle tredeling, som indebærer en begyndelse, midte og en afslutning.

I begyndelsen beskriver hun december måned som en helhed, dernæst beskriver hun diverse begivenheder hvor både ”minisnitten”, ”Duracella”, ”Lilleberg” og ”Kagesvoger” kom på et udmattende besøg.

Hindberg prøvede på at bringe glæde ved at være eller i hvert fald forsøgte på at være en såkaldt ”overskudsmoster”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu