Indledning
Digtsamlingen litt lyst til å pule, litt lyst til å dø er skrevet af den norske digter Ingvild Lothe. Hun skrev digtsamlingen i 2015 i en tid med mange debatter og samfundskritik.

I de 21 digte hører vi om Lothes selvopfattelse. Hun fortæller om hendes forhold til hendes familiemedlemmer, hendes forhold til sig selv og generelt hendes holdninger til livet. Vi får et indblik i de samfundsnormer, der påvirker hendes liv lige nu, såsom den seksuelle norm, samt normer om døden og alkoholisme.

Uddrag
Gennem hele digtsamlingen oplever man, som læser, en meget pessimistisk stemning. “ja, det er behagelig å ruse seg avgårde, alene eller sammen med andre. det spiller ingen rolle.”1 Denne pessimistisk stemning giver læserne en følelse af, at hun er ved at give op. Hun er træt af de normer, der påvirker livet og har mere “litt lyst til å dø”.

Samlingen består af 21 digte, som alle består af en strofe. Digtene har ikke en fast opbygning, idet der er et forskelligt antal vers i hver strofe.

Lothe har skrevet i frie vers, så der er altså ikke noget fast metrisk mønster. Hun gør ligeledes heller ikke brug af rim eller rytme. Digtsamlingen er et episk digt, da vi får en handling fortalt. Hvis digtene havde stået som en lang tekst, kunne det have været en historie.