Pressefotografiets rolle &… | Reflekterende Artikel

Indledning
Der findes mange jobs der er hårde og ikke er noget for enhver person, og jeg tænker at pressefotograf i hvert fald hører til et af disse jobs.

Som pressefotograf kan man blive smidt ud i farlige situationer ”bare” for at få et godt billede og for at resten af verdenen kan få et visuelt indtryk af de ting som sker.

Man kan komme i situationen hvor man skal til at fotografere en naturkatastrofe, en krigszone, et terrorangreb og en masser af andre farlige situationer og det eneste man har med som udstyr er et kamera

som man skal formidle hele verdenen for hvad der foregår i de forskellige steder af verdenen. Jeg tænker at mange pressefotografer træffer på deres grænser i deres job, det ville jeg i hvert fald gøre

da man står i situationen hvor man enten laver sit job og bare har fokus på det eller man hjælper folk og prøver at forbedre situationen så hvidt som muligt.

Uddrag
Jacob Ehrbahn vandt prisen for ”Årets lange indslag 2017” som er journalistforbundets pris. Det gjorde han igennem sin rejse som han foretog.

Jacobs rejse kan beskrives som meget farligt, han er i et båd midt ude på havet, med andre folk som er i livsfare.

Hans rejse Det blev fyldt med etik, medmenneskelighed og ikke mindst moral, da Jacob blev stillet overfor en masse valg om enten at redde folk der var i nød eller tage billeder som ville hjælpe ham op i pressefotografernes verdenen.

På hans rejse er der ingen som helst filter eller redigering i, og man er slet ikke i tvivl om hvad der står på spil, når de befinder sig i en motorbåd ude i ingenting som Jacob Ehrbahn siger.

Han siger blandt andet i indslaget at ”det er totalt overrumplende, som man ikke fatter før man ser, lugter og hører det, så det meget anderledes”-(5.30).

Han giver indtrykket af at det er en forfærdelig oplevelse hvor man som pressefotograf er tvunget til at bevare roen i disse særlige situationer.

Dilemaet om hvorvidt han skal redde menneskeliv eller tage billeder er hårdt for Jacob Ehrbahn, da han igennem 27 år har været vant til at fotografere i umulige situationer.

Jeg kan ikke rigtig sige jeg er enig i hans argument om hvorvidt det er et dilemma, da jeg aldrig nogensinde ville vælge at tage et billede, frem for at redde et menneskeliv, fordi hvordan kan et billede være vigtigere end et liv?

Hvis jeg forestiller mig at jeg er ude midt i ingenting, hvor der er en masse mennesker, som ligger rundt omkring i vandet og kæmper for deres liv, der ville jeg da aldrig nogensinde tænke

at det lige var øjeblikket til at tage et billede af et andet menneske, bare for at gøre sit job. Jeg er godt klar over, at det er et arbejde og nogle mennesker er vant til at være i sådanne situationer, men om det er passende eller ikke kan diskuteres.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu