Indledning
”Hvad er en god historie?” indleder skuespilleren Ellen Hillingsø samtalen om den gode fortælling med filmklipper og manuskriptforfatter Molly Stensgaard i et uddrag fra podcasten ”Ping Pong” på DRP1 fra år 2019.

”Om det så er som oplæser, indlæser, skuespiller på en scene, foran et kamera, er det altid formidlingen af den gode historie det handler om for mig” siger Ellen.

Hun sammenligner spørgsmålet ”hvad er en god historie” med spørgsmål som ”hvor kommer vi fra?”, ”hvem er vi?” og ”hvor skal vi hen?”.

Altså er det ikke ligefrem lige til og svaret kan være meget forskelligt ifølge, hvem man spørger. Selv undrer jeg mig over, hvad en god fortælling er for en størrelse?

Uddrag
Der findes flere debatter om, hvorvidt den ”mørke humor” skader mere end den gør godt. Det mener jeg bestemt ikke.

Forleden faldt jeg over et komikershow kaldet ” Det er ikke sjovt”, som lagde fokus på alt det, der gør ondt at snakke om.

Alt det vi som mennesker bedst kan lide at pakke godt ned i lommen, så det aldrig får dagslys at se. Showet underholdt mig og det interessante var han bragte helt u vidne folk fra gaden ind i problematikkerne

og fik dem til at svare på spørgsmål om dilemmaer, de måske endda aldrig har ladet deres tanker falde på før.

Gav dem et helt nyt perspektiv. I min mening har det skabt et klart gennembrud i vores daglige kommunikation.

Hvis vi kan lave sjov med de ting, som gør ondt kan vi nemmere håndtere dem og belyse dem anderledes. Det hele handler om, hvordan den gode formidling af fortællingen skrues sammen.

Efterfølgende ville Patrick have os til at skabe vores egen nye fortælling. Ellen og Molly får nævnt, at der intet facit er at finde på en god fortælling. Rettere sagt kan der ikke findes en skabelon.

Det er svært at måle noget op i formler, som skal ind og ramme, hvor det kan mærkes. En formel kan ikke besvare tusindevis af menneskers behov for medrivende og overraskende historier.