Problemformulering
- Hvilken betydning har det, at Pandora A/S offentliggør en ny strategisk plan?
- Har de økonomiske resultater for den seneste regnskabsperiode levet op til
forventningerne?
- Hvilken rolle spiller den makroøkonomiske udvikling for Pandora A/S.

Indledning
Smykkevirksomheden Pandora A/S Virksomheden designer og fremstiller selv deres smykker samt markedsføre dem.

Det hele startede hos det danske ægtepar Per og Winnie Enevoldsen i deres guldsmed i København i 1982. Virksomheden er i dag børsnoteret og er et aktive selskab ejet af både professionelle og private investorer.

Omsætningen i 2019 lød på 9.533.000.000 hvilke er en meget markant fald fra 2018 hvor omsætningen lød på 12.933.000.000.

Uddrag
Når vi kigger på de beregnet indekstal så er der flere poster der springer os i øjnene, deres nettoomsætning tager et markant fald i 2018 og er forsat faldene i 19.

Deres varerforbrug stiger på trods af faldet i salg. Salgsfremmende omkostninger styrt dykker i 2018 og for en lille stigning i 19, hvilke godt kan være årsagen til deres faldene omsætning.

Derfor kan vi konkludere at de økonomiske resultater ikke lever op til forventningerne i regnskabsperioden.

Pandoras afkastninggrad (AG) er faldet fra 2017 til 2018 fra 31,1% til 24,4%. 2018-2019 er det faldet meget markant og ligger i 2019 på 2%.

---

En Makroøkonomiske vurdering er noget der bliver fortaget på aktiemarkedet fordi der er mange forskellige aktier globalt.

Faktorer der kan gå ind og påvirker kursen på en aktie kan være, økonomiske, politiske, demografiske og miljømæssige forhold.

Covid-19 pandemien er har globale konsekvenser på aktiemarkedet, derfor ville der også kunne forventes at dette ville gå ind og påvirke Pandoras Kurs for deres aktie.

Kigger man f.eks. på den klassificering der er illustreret i boget2, ville virksomheden på baggrund af situationen i verden og de foregående år nok blive klassificeret som værende en rød eller gul risiko aktie.