Oksekød | IØ | 10 i Karakter

Uddrag
a. I artiklen ser vi en masse dyr, grøntsager og ting der udleder co2, man kan se hvor meget den ene ting udleder ved at se hvilket dyr f.eks. det omhandler og ovenover dyret er der et tal med antal ”kg”.

På billedet vises der at oksekød udleder ca. 10x så meget co2 som f.eks. grøntsager gør. En ko udleder 26,61 kg co2, pr kg der produceres.

Derimod udleder frugter og grøntsager omkring 2,13 kg. Dette er en kæmpe forskel og tydeligt at se det udleder en del mere co2 end grøntsager og frugter gør.

Klimaet bliver påvirket af mennesker/dyrs udledning af co2gasser og man har derfor fået en vision om at mindske udledningen.

Man har derfor fundet en udvej i overforbruget af oksekød og begyndt at lave plantebaseret bøffer. Bøfferne består som sagt af grøntsager samt en masse urter

så man mindsker forbruget af oksekød, men stadig opfylder de samme behov som en hakkebøf.

Nogle af de nordiske lande såsom Danmark og Sverige, var nogle af de første der var med til at erkende det ukontrolleret overforbrug af oksekød.

---

b. Til en start ville det være en mulighed at sætte en afgift på kød. I artiklen anviser de også til at lægge en afgift på kød over hele verden

da det ville gøre det dyre at anskaffe og flere og flere måske ville prioritere plantebaseret produkter i stedet for. Landbrugserhvervet vil helt klart blive påvirket negativt da en del landmænd lever at farme kvæg og dyr.

Dyrene spiller en afgørende rolle hos landmændene, da det er noget de beskæftiger sig med dagligt og er deres livsværk.

Dyrene er ikke mindst deres arbejde, men mere en livstil de lever. Det vil gøre sådan at landmændene bliver nødt til at lave en omstilling på deres gårde og fokusere mere på urtehaver og gro grøntsager.

Det er en omstilling der kræver enormt meget tid samt penge. Landmændene mangler også et speciale indenfor urter og grøntsager.

Dette kan skabe voldsomme problemer og udfordringer for landmændene samt os forbrugere hvis vi også skal omstilles til at være helt kød fri.

Mange mennesker er begyndt at anlægge deres hverdag mere kød fri, men flertallet viser stadig de ikke kan undvære kødet helt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu