Nike | Analyse | SO7

Indledning
I denne mini-rapport har jeg fået til opgave at skrive om Nikes indblanding i den igangværende sociale ulighed i USA.

Dette emne finder jeg specielt interessant, da den sociale ulighed har været et stort fokus punkt i medierne i år 2020, dette har vi især set i form af de igangværende ”Black Lives Matter” demonstrationerne i USA.

Derudover er Nike en virksomhed som alle kender, Nike er især kendt for deres sportstøj, og de leverer endda fodboldtøj til mange kendte fodboldhold, og golfudstyr til den verdenskendte golfspiller Tiger Woods.

For at undersøge Nike nærmere, vil jeg lave en virksomhedskarakteristik af Nike, og derefter forklare CSR begrebet.

På baggrund af dette vil jeg lave en CSR-analyse af Nike med et særligt fokus på Sociale vilkår, og analyserer en af deres mange reklamer omkring uligheden i USA, hertil har jeg udvalgt reklamen ”For once, dont do it”.

Indholdsfortegnelse
SO7 – Nike 1
Indledning 3
Opgave formulering 3
Metode 3
Besvarelse 4
Konklusion 8
Litteraturliste 9

Uddrag
I denne opgave er det et tværfagligt forløb med det samfundsvidenskabelige fag Virksomhedsøkonomi A og det humanistiske og til dels samfundsvidenskabelige fag Engelsk A.

I engelskfaget har jeg gjort brug af en kommunikationsanalyse af reklamen ”For Once, Don`t Do It”, her har jeg haft et specielt fokus på Nike´s budskab, og hertil har jeg draget brug af retoriske virkemidler i form af de 3 appelformer.

Under min informationssøgning har jeg haft meget fokus på kildekritik af mine kilder, som mest af alt har bestået af Kvalitative Kilder i form af internet artikler.

Dog har der også været enkelte kvantitative kilder i form af statistiker. Ved min kildesøgning har jeg undersøgt hvor kilderne er udgivet, for at sikre at der ikke er subjektive holdninger.

Ved Virksomhedsøkonomisk indsamling af kilder har jeg gjort også gjort brug af Kvalitative kilder ved CSR rapporter fra Nike.

Her har jeg gået ned i de taksonomiske niveauer, hvor jeg først har behandlet det givne data, derefter har jeg analyseret samt sammenlignet fakta og praksis, og til sidst har jeg vurderet samt diskuteret de givne fakta.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu