Indledning
Krebsen udfører altid de opgaver, man måtte pålægge den. Den bærer som regel på et stort overskud af omsorg og vil strække sig langt for ikke at gøre andre ondt. Krebsen skilter aldrig med sine følelser, men ydre omstændigheder kan i sjældne tilfælde lokke den ud af sin skal.

Men passer det til Else, som har selvtillidsproblemer og leder blot efter lykken. Vil hun finde det i den fremmede og gamle mand Malmstrøm eller er det en opskrift på katastrofe.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
“Krebsen” er en samling fra “Dyrekredsen” skrevet af Kim Fupz Aakesons udgivet i 1996 bestående af 12 noveller, en til hvert stjernetegn. Kim Fupz Aakesons er kendt for at beskrive velkendte følelser, som tvivl, misundelse og mindreværd med fornem nuancerigdom.

Hans fortællinger befinder sig ekvilibristisk på den berømte grænse mellem det komiske og det tragiske i beskrivelser af personer, som aldrig rigtig får det, de ønsker, og kommunikation, som aldrig rigtig går som planlagt.

Novellen handler om en kvinde ved navn Else Damgaard, der bor til leje på Ellevangen. Hun lever et ensomt og ikke særligt vellykket liv.

Hun bor alene, og hendes mor sammenligner hende altid med hendes perfekte søster Tanja og bebrejder hende for alting. Hun har hverken en uddannelse eller mand. Mændene forlader hende altid efter sex og spørger aldrig om de skal ses igen.

En dag beslutter hun sig for at være besøgsven. Den første dag som besøgsven skal hun ud og besøge den gamle mand Malmstrøm, der under besøget beder hende om at tage tøjet af! Det havde Else ikke lyst til og besluttede sig for at gå, men Malmstrøm begyndte at græde og han lignede et lille barn, hvis verden var faldet sammen.

Det ender med, at Else tager sin kjole af, og den gamle mand siger forbløffet “du er det smukkeste, jeg har set”. Else begynder at danse lidt og hun følte sig ikke helt færdigt. Hun forlader lejligheden med jakken åben.

Novellen slutter med at hun stiger på bussen hjem og bevidst sætter sig ved siden af den flotte mørkhårede fyr, selvom der er 100 andre frie pladser. Det ender med at Else endda kommer til at køre to stoppesteder for langt.