Indholdsfortegnelse
Menneskerettigheder:
Terrorisme:
De 10 største terrorangreb i historien
1. World Trade Center I New York, 2001
2. Selvmordsbomber i Mosul, Irak 2007
3. Massakre mod Sri Lankas politi, 1990
4. Branden i Rex biografen i Abadan, 1978
5. Gidseltagningen på skole i Beslan, 2004
6. Air India fly 182 over Atlanterhavet, 1985
7. Selvmordsbombe i militærbarakker i Beirut, 1983
8. Bomber i leglighedskompleks i Moskva, 1999
9. Pan Am fly 103 over Lockerbie I Skotland, 1988
10. Bomber I Mumbai I Indien, 1993

Uddrag
Menneskerettighedserklæringen blev nedskrevet den 10. december 1948 af FN. Menneskerettigheder er rettigheder som man har som menneske, og som er gyldig for alle og kan ikke tages fra en.

Rettighederne er bygget op på at alle har ret til et frit liv, alle har religionsfrihed, ret til ytringsfrihed. Dette er blot nogle af de rettigheder som vi mennesker har adgang til.

Menneskerettigheder er vigtige fordi vi alle er født lige, og vi alle er lige meget værd, derfor skal vi heller ikke behandles forskelligt.

Personligt for mig er der to som betyder mest for mig. Det at alle mennesker er født lige og er lige i værdighed er rigtig vigtig i mine øjne

jeg syntes ikke at mennesker som fx har mange penge skal behandles anderledes end dem som ikke har mange penge, vi er jo alle sammen mennesker som alle har noget at byde på.

det andet er at Alle mennesker har krav på alle rettighederne uden forskelsbehandling fx på religion, seksualitet, hudfarve osv.

Alle mennesker skal have lige meget krav på rettighederne og hvorfor skulle folk som elskede nogle af det samme køn ikke have ret til de samme rettigheder på bagrund af deres seksualitet?

Så alt i alt går jeg meget ind for at alle mennesker er lige og bliver behandlet med samme respekt og omsorg og at der ikke dømmes ud for seksualitet eller lignende.

Der findes flere eksempler på at menneskerettighederne bliver brudt. En del af det kan fx være at mange bliver tortureret, nogle steder bliver kvinder tortureret både mentalt og fysisk af deres mænd, dette er et brud på en rettighed.

Mange uskyldige mennesker bliver også dræbt, især i USA er mange sorte mennesker blevet dræbt ad politiet pga. racisme dette bryder rettigheden ”alle mennesker har ret til liv

frihed og personlig sikkerhed. Der er desværre rigtig mange eksempler dagligt på at menneskerettigheder bliver brudt.

Menneskerettighederne er blevet brudt i den sammenhæng at dem som begår terror, dræber fx en masse uskyldige mennesker.

Det kan være pga. en masse ting men den primære grund er for det meste at dem som gør det har en bestemt tro fx hvor de vil dræbe alle dem som ikke tror på det samme.

De begår altså terror for at få et budskab ud, og fordi de er uenige om andres tro og tror på at kun dem har det rette syn på verden.

De tror på at hvis de dræber folk som ikke har den samme tro som dem, at de på den måde kan få andre til at tro på det samme.

Menneskerettighederne bliver brudt i den forstand at alle så ikke kan have ret til deres egen religion og at de dræber uskyldige mennesker, som også er et brud på menneskerettighederne.