Indholdsfortegnelse
Markedskarakteristik:
Omverdens model analyse:
Konkurrencemæssige positioner:
Præferencer på markedet:

Uddrag
Markedet for mobiltelefoner omfatter fire slags mobiltelefoner. Den almindelige mobiltelefon, klaptelefoner, skubtelefoner og Smartphones.

Det er dog mest de almindelige mobiltelefoner og smartphones der bliver forhandlet i dag. Markedet for mobiltelefoner i Danmark er et differentieret duopol

det består af to store producenter og nogle små producenter der dækker hver deres niche. Apple og Samsung er uden tvivl de største med en markedsandel på henholdsvis 43% og 34%.

Dertil kommer der de mindre producenter Huawei 11,1%, OnePlus 3,9%, Microsoft 2,1% og en række små producenter med en markedsandel på under 2%.

Der er en del store forhandlere på markedet. De landsdækkende er teleselskaber som Yousee, Telenor, TDC og Telia.

Derudover kan Bilka og Føtex også nævnes som udbydere, dog uden udbud af abonnement. Der forgår også salg af brugte mobiltelefoner på diverse sider som DBA og Gul og Gratis.

---

Dette har fået efterspørgslen for mobiltelefoner til at falde yderligere, da mange foretrækker at købe mobiler i fysiske butikker fremfor online.

Udover påvirkningen på salget af mobiltelefoner, har producenternes evne til at fremstille nye modeller været ramt, da der har været svigt i forsyningskæderne.

Producenterne har ikke haft mulighed for at modreagere til den faldende efterspørgsel af mobiltelefoner ved at lancere nye modeller.

Det kan ende med at gave store konsekvenser for mobilmarkedet, da det ser ud til, at de går ind i de næste par med en stadig faldende efterspørgsel af mobiltelefoner.

Magtforholdene på mobiltelefonmarkedet har ændret sig i løbet af 2020, grundet Amerikas skepsis overfor den kinesiske mobilproducent Huawei.

Huawei blev i slutningen af 2019 blacklisted af USA pga. nationale sikkerhedsmæssige årsager. Dette betyder for Huawei at de ikke har adgang til at handle med amerikanske virksomheder.

Dette har bl.a. forsaget at Huawei ikke har haft mulighed for at bruge Googles teknologi, som f.eks. Google Play.