Indholdsfortegnelse
Markedet for mobiltelefoner
- Markedskarakteristik:

Uddrag
Markedet for mobiltelefoner omfatter fire slags mobiltelefoner. Den almindelige mobiltelefon, klaptelefoner, skubtelefoner og Smartphones.

Det er dog mest de almindelige mobiltelefoner og smartphones der bliver forhandlet i dag. Markedet for mobiltelefoner i Danmark er et differentieret duopol

det består af to store producenter og nogle små producenter der dækker hver deres niche. Apple og Samsung er uden tvivl de største med en markedsandel på henholdsvis 43% og 34%.

Dertil kommer der de mindre producenter Huawei 11,1%, OnePlus 3,9%, Microsoft 2,1% og en række små producenter med en markedsandel på under 2%.

Der er en del store forhandlere på markedet. De landsdækkende er teleselskaber som Yousee, Telenor, TDC og Telia. Derudover kan Bilka og Føtex også nævnes som udbydere, dog uden udbud af abonnement.

Der forgår også salg af brugte mobiltelefoner på diverse sider som DBA og Gul og Gratis. Apple har deres egen officielle reseller Humac, som sælger Apple smartphones og tilbyder ekstra ekspertise.

Handlen af mobiltelefoner foregår både online og i fysiske butikker, men de fleste foretrækker at købe dem i fysiske butikker.

Kunderne der køber mobiltelefoner, er stort set alle mennesker. Både ældre, yngre, familier og enlige, dog er der forskel på hvilken slags mobiltelefon man køber alt efter hvem man er.

Unge og voksne 20-35 køber ofte smartphones fra de større brands, som Apple, Samsung og Huawei, hvorimod Ældre og voksne 35-60 ofte er mere tilbøjelig til enten at købe en billigere version af de kendte brands

eller købe fra de mindre brands der er mere niche orienteret. Dem der efterspørger mobiltelefoner, søger en disponibel måde at kommunikerer og søge information på når man ikke er i nærheden af en anden søgemaskine.

Den stigende fterspørgsel af mobiltelefoner har udfaset fastnettelefoner i de fleste hjem, dog er der stadig i nogle hjem oftest hos ældre, stadig fastnettelefoner.