Indledning
Ualmindelig mange mængder af ”pølse”. Forventningen om, at du er den der skal indtage mest pølse.
Venner og kammerater som presser dig til at snuppe en lille ekstra ”pølse” inden festen slutter. Dette er forventningerne, man har når man tager i byen med sine venner.
Presset fra vennerne kan sætte dig i situationer, uden egen lyst, og få dig til at gøre ting du, som når du tænker efter du faktisk ikke vil. Det er således budskabet I kampagnefilmen ”Man kan da aldrig få for meget pølse!?!”.
Indholdsfortegnelse
Indledning
Præsentation
Indhold
Filmiske virkemidler
Sammenligning med ”Tømmermænd”
Vurdering
Opgave Om Fremstillinger Af Alkohol Og Alkoholkultur
Husk at formidle din tekstforståelse klart for din læser med en fokuseret indledning og en nuanceret afslutning
- Tekstgrundlag:
1b. Klaus Rifbjerg: Tømmermænd
Analyse, Sammenligning Og Vurdering
Uddrag
I reklamefilmen anvendes der en række filmiske virkemidler. Der anvendes både reallyd, når de taler og asynkronlyd i form af baggrundsmusik
eksempelvis i den scene hvor Mads ligger nøgen mellem en masse pølser anvendes der asynkronlyd (0:01-0:05), som er en form for guddommelig sang.
Scenen er en intertekstualitet fra filmen ”American Beauty”, hvor den oprindelige scene er en halvnøgen kvinde, som ligger blandt rosenblade.
Lyden giver en god effekt og det hele virker meget livligt. Der bliver brugt en total billedbeskæring
hvor vi ser personernes hele figurer og halvnær billedbeskæring hvor Mads sidder på stranden ved siden af hans venner (0:55-1:00).
Men der gøres også brug af nær billedbeskæring. Dette bruges bevidst da man skal lægge ekstra mærke til Mads’ ansigtsudtryk når hans venner presser ham til at drikke, uden han selv har lyst. (0:52-0:55)
I scenen hvor der er brugt nær billedbeskæring, er hvor Mads endelig får nok og råber ”STOOOOOP!”, her er kameraet meget tæt på hans ansigt.(1:36-1:39)
I klippet hvor vi ser Mads fra et fugleperspektiv, har seeren ”magt” over Mads og der falder pølser ned på ham, som symboliserer alkohol.
(0:01-0:05) og (1.24-1:31)
Ellers ser man personerne i normalperspektiv. Klipningen er gennem det meste af reklamefilmen usynlig, hvilket vil sige, at det ikke er meningen at vi skal lægge mærke til den.
Dog bliver der brugt synligklipning (montageklipning) lige inden at Mads får nok. (1:24-1:36) Her bliver klipningen speedet op og der bliver vist en masse klip indenfor meget kort tid.
Der bliver man opmærksom på klipningen, og hele situationen bliver meget stressende i takt med, at lydniveauet også stiger.
Skriv et svar