Indledning
Kanonforfattere er ikke et ukendt fænomen for os danskere. Mange af os har hørt om dem via undervisning, andre ved brug af nettet eller bøger.
Dog ledte udgivelsen af kanonlisten til mange diskussioner. Som fortsættelse af diskussionen om, hvorvidt den litterære kanon er meningsfuld eller ej, vil jeg i min artikel udfolde Cathrine Rygaard Raschs & Morten Hesseldahls syn på den litterære kanon samt komme med min egen holdning.
Indholdsfortegnelse
Er den litterære kanon relevant?
Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver
Uddrag
Gymnasielærer Cathrine Rygaard Rasch mener, at den fælles referenceramme ikke kan være udtrykt, når man mangler en repræsentation af halvdelen af befolkningen.
Dette kan vi se i hendes artikel “Litterær kanon er ligesom FCK” fra Berlingske den 22. november 2019, hvor hun anslår: ”Den litterære kanon for gymnasiet er ikke en privatejet klubs strategi, men en liste udarbejdet på vegne af tidl. undervisningsminister Ulla Tørnæs i 2004 under stor palaver.
Der er på listen over 14 forfattere én kvinde, Karen Blixen, så nu spørger jeg bare, ligesom min datter, hvorfor et stort og sejt undervisningsministerium har valgt kun at satse på mændene? “1
Skriv et svar