Sushi Sunshine analyse | Litterær analyse | Jakob Ejersbo

Indledning
Mangel på nærhed kan få konsekvenser, og nogle gange hier vi så meget efter opmærksomhed, at det ender galt.

I Jakob Ejersbo’s novelle Sushi Sunshine står den unge mand mellem to forskellige personligheder. Han søger intellektualitet og nærhed, og denne mangel får ham til at gøre noget, de færreste ville gøre.

Jeg vil foretage en litterær analyse og fortolkning af Sushi Sunshine af Jakob Ejersbo. Jeg vil lave en person- og miljøkarakteristik af jeg-fortælleren.

Derudover vil jeg komme med mit bud på temaet samt fortolkning af titlen. I min analyse og fortolkning vil jeg anvende psykoanalytisk læsning. Jeg kommer med min konklusion af den analyse jeg har foretaget.

Uddrag
Det er en jeg-fortæller, det fører os igennem handlingen i denne novelle, som er fra år 2000. Handlingen udspiller sig på Boulevarden, hvor han spiser sushi med Misha.

Jeg vil formode Misha er jeg-fortællerens kæreste, men der er ikke et konkret eksempel på dette.

Hovedpersonen er overhovedet ikke interesseret i Misha, og det virker som om han faktisk synes hun er lidt dum: ”… vi er i gang med vores mest meningsfyldte ordveksling i to uger, selvom jeg ikke aner hvad det drejer sig om.” .

Han synes en samtale om MTV, er det mest meningsfyldte, de har snakket om de sidste to uger, og det siger lidt om hvor lidt de i virkeligheden snakker sammen.

Han vil gerne have en intellektuel samtale med hende, men han kender hende faktisk slet ikke. For de er sammen for at sende det her signal, der fortæller at de er rige og flotte.

Men han higer efter at kunne fører en rigtig samtale, og noget der ikke er så perfekt: ”Jeg var begyndt at sætte pris på denne umiddelbart lokalisérbare fejl i hendes fremtoning.”

Han ærgrer sig over, at hun får fjernet det her stykke laks fra sin overlæbe. Det viser noget om, at han faktisk ønsker at hun ikke er så perfekt hele tiden.

Jeg-fortællerens generelle tanker om Misha er meget irriteret og nedværdigende. Den indre fortællersynsvinkel gør, at vi godt kan mærke, han er træt af Misha.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu