Kulhydrater | Noter Biologi

Indholdsfortegnelse
Kulhydrater
Monosakkarider (én enhed):
Disakkarider (to enheder):
Polysakkarider (flere enheder):
Kostfibre:
Alfa- og betabindinger:
Stivelse:
Cellulose:

Uddrag
Kulhydrater
• Frugt, grøntsager og kornprodukter eller madvarer, der er tilsat sukker (Glukose = druesukker).
• Vi spiser kulhydrater for at give en god mæthedsfornemmelse, og for at sikre at vores blodsukker holdes stabilt
• Glukose kommer fra planters fotosyntese, og kan blive til alle kulhydrater, alle proteiner og alt fedt
• Vores tarme omdanner alt sukker til glukose
• Glukose bruges til respiration, og grunden til respiration er for at få energien ud af glukosen

---

Polysakkarider (flere enheder):
• Opbygget af en lang række monosakkarider
• Findes i grøntsager og kornprodukter.
• De kan enten være fordøjelige eller ufordøjelige,
o Stivelse er fordøjeligt
o Cellulose er ufordøjeligt (kostfibre)

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu