Kroppen er min | Artikel

Indledning
Din krop er helt din egen. Helt speciel og unik som ingen andres. Du har intet at skjule. Du er perfekt og god nok som du er. Sådan lyder det ofte på de digitale medier, hvor kendte influencers står frem med det gode budskab om kropsidealet.

Ofte en opfordring til at acceptere, hvordan man nu engang ser ud. Hiver jeg min telefon op af lommen, kan jeg nemt finde et par kendte personligheder gennem de sociale medier, som indenfor den seneste stykke tid, har vendt det her emne.

Emnet om at vi alle er forskellige, med hver vores kropsidealer. Der bliver virkelig sat fokus på det, hvilket måske også er nødvendigt.

Der er ingen tvivl om, at mange børn og unge ikke er tilfredse med deres egen krop, og den måde de ser ud på. Desværre er det blevet sådan.

Det kan have konsekvenser og betydning for deres selvværd og generelle trivsel. Hvorfor er det blevet sådan og bør vi lægge ansvaret over på den enkelte unge?

Uddrag
Rikke Bjerge fremhæver i en artikel, et citat fra mandeforsker Kenneth Reinicke, om hvordan mandekroppens syn er forandret: ”Historisk set har mandekroppen været mere beskyttet og mere usynlig end kvindekroppen.

Tidligere kunne mænd sige ’jeg har succes på arbejdsmarkedet, så jeg behøver ikke gøre mig umage’.

Men så kom der i nullerne en ny bølge af metroseksuelle mænd som David Beckham og Ronaldo, der har medført, at mænd ikke længere på samme måde undslipper kulturens blikke på vores kroppe, forklarer mandeforskeren.

Det handler meget om nutidens kendisser og forbilleder som vi ”almindelige mennesker” ser op til. Her nævner Kenneth Reinicke Paradise Hotel, hvor de toptrænede mænd smitter af på kravene til det, der bliver kulturelt legitimt og direkte forventeligt i måden, som specielt unge mænd ser ud på i dag.

Det samme gælder de unge kvinder i realityprogrammet, der ikke er blege for at vise deres kroppe frem.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu