Krop og træning | Rapport Biologi

Indholdsfortegnelse
Forside 0
- Indholdsfortegnelse 1
Teori 2
- Forhøjet blodtryk 2
- Puls 2/3
- Blodkredsløbet 3/4
Metode 5
- Hvilepuls 5/6
- Blodtryk 6
- Resultat 6
Diskussion 6

Uddrag
Det systoliske tryk skal ligge mellem 100 - 140, mens det diastoliske helst skal ligge mellem 70 - 90, for at være normalt.

Hvis blodtrykket er derover skal man søge lægehjælp, hvis det systoliske ligger over 160 og det diastoliske over 95, kræver det behandling. (se figur 158)

Årsagen til forhøjet blodtryk er for det meste at der igennem gennem længere tid er blevet aflejret en blanding af kolesterol, fedtsyrer og kalk på indersiden af blodkarrene.

det betyder at blodkarrene bliver snæver (også kaldet åreforkalkning), og blodet får svært ved at trænge igennem. nå der skal lige meget blod igennem, men på mindre plads, vil trykket blive højere. (Se figur 160)

---

Figur 151b: På X-aksen vises perioden som undersøges, som i dette tilfælde var 65-70 minutter. På Y-aksen vises testpersonens/håndboldspilleren puls.

Der vises stiplet linjer som viste hvornår håndboldspilleren havde pause, var på bænken og var på banen. Der ses at når personen ikke var på banen og spillede, faldt pulsen.

Når testpersonen var på banen steg pulsen. Grunden til at testpersonens puls steg var fordi, at personen var aktiv, og når kroppen er aktiv, skal der transporteres mere blod rundt i kroppen, derfor stiger pulsen og hjertet banker hurtigere. I pausen lagde testpersonens puls stadig høj, selvom der var pause.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu