Krop og Identitet | SRO

Hvordan påvirker det sociale medier de unges kropidealer og hvordan var kropsidealerne i hitler tiden?

Indledning
De unge bruger flere og flere timer på de sociale medier, såsom Facebook, Snapchat og Instagram, og i dag er sammenhængen mellem objektivisering af kroppen og de sociale medier uundgåelig

Sociale medier er en vigtig del af de fleste unges liv, og det har skabt muligheder, der ikke er set i tidligere generationer. Du har blandt andet mulighed for at chatte med mennesker på den anden side af kloden, hente inspiration fra andre menneskers livsstil og dele fotos med venner. Men sociale medier udgør også udfordringer. Sociale medier gør det muligt for os at vælge og fremvise det "perfekte" i vores liv. Blandt andet med filtre og retouchering kan vi vise nøjagtigt, hvad vi ønsker.
Kropsidealet ændrer sig hele tiden, derfor er det svært for mange unge mennesker, at finde ud af hvad de skal leve op til. Vi har ændret os fra at være et samfund, der fokuserede på mode og at på primært at skabe sig et ideal gennem beklædning, til Fitnessindustriens udvikling at være et samfund, hvor kroppens udformning er det afgørende. I dag former man ikke længere kroppen med tøj, men med selvdisciplin og vilje- styrke. Dette bliver opnået gennem sund kost og en masse motion, såsom styrketræning. I mange menneskers hverdag fylder dette meget, fordi de fokuserer på at opnå deres ideal. Unge mennesker finder deres inspiration og motivation gennem sociale medier, hvilket medvirker til at de ofte taber fokus og ikketilstede i den virkelig verden.

De sociale medier er en vigtig del af de fleste unges liv, og det har skabt muligheder, der ikke er set i tidligere generationer. Du har blandt andet mulighed for at chatte med mennesker på den anden side af kloden, hente inspiration fra andre menneskers livsstil og dele fotos med venner. Men sociale medier udgør også udfordringer. Sociale medier gør det muligt for os at vælge og fremvise det "perfekte" i vores liv. Blandt andet med filtre og retouchering kan vi vise nøjagtigt, hvad vi ønsker.
mediernes påvirkning af de unges dagligdag, er med til at understøtte disse idealer. Kropsidealerne lader til særligt at have indvirkning på unge piger. Med deres massive tilstedeværelse i diverse træningscentre og på sociale medier, opleves de som en større og større del af vores nuværende kropskultur.

Det er ikke kun nutildags vi har en samfund der har en fast idé om hvordan den perfekte krop skal se ud. Også allerede i Hitlers tid under 2. Verdenskrig var der faste idealer om, hvordan kroppen skulle se ud. Idealerne var ret tilfælles med dem vi har idag, det er derfor jeg har valgt at sammenligne dem med idealerne idag.

Men hvor kom idealerne fra dengang, man havde jo ingen sociale medier der havde indflydelse på de unge mennesker, men hvilke kilder var så med til at forme den perfekte krop.

Indholdsfortegnelse
Indledning………………………………………………………………………………………1
Kroppen i centrum………………………………………………………….…………………2
Sociale medier i fokus………………………………………….…………………………….2
Kropsidealer i Hitlers tid…………………………………………………………….……….3
Hvornår er træning sund, og hvornår er den usund?………………………………….4
Overtræning……………………………………………………………………………..…4 - 5
Sundhed…………………………………………………………………………………….5 - 6
Konklusion………………………………………………………………………………………6

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her