Kronik | Unges liv er styret af Facebook – Analyse

Debatindlæg “Unges liv er styret af Facebook” af Jonas Vibsig Berding fra Politikken den 20. april 2013

Opgavebeskrivelse
Skriv en kronik om unges brug af Facebook. Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i teksten ”Unges liv er styret af Facebook”. Diskuter Facebooks betydning i unges liv

Indledning
"Generation Facebook" er et essay skrevet af Jonas Vibsig Berding, der til dagligt går i folkeskole i Gladsaxe og svømmer på eliteplan Den er bragt i Politiken den 20. april 2013, som del af en artikelserie kaldet "du danske ungdom".
Hovedpunkterne i "Generation Facebook" består af 2 dele. Den første del af artiklen beskriver problemstillingen omkring det, at Facebook er blevet meget let tilgængelig med teknologiens udvikling, og det at Berdings generation er blevet nærmest afhængige af Facebook. Den anden del er det filosofiske. Berding trækker sin beskrivelse et niveau højere op, og beretter tilstanden og konsekvenser ved Facebook, nu og i fremtiden.
Som det første bemærkelsesværdige er Berdings sprog, der tydeligt afspejler hans holdning til emnet.

Uddrag
"Det føles som at flygte med en fangelænke". Sådan skiver Jonas Vibsig Berding i sit indlæg med titlen "Generation Facebook", om det at Facebook aldrig er længere væk end bukselommen, og jeg må til dels erklærer mig enig. Det er da ligesom at gå med fangelænke, bortset lige fra at man har nøglen til låsen selvfølgelig.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter